Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Ίντερ κράτησε τον Μπότη!

Δείγμα προόδου, πίστης και σαφής ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική του 17χρονου τερματοφύλακα Νίκου Μπότη – βασικού πλέον στην Primavera της Ίντερ – η επέκταση (και οικονομική αναπροσαρμογή) του συμβολαίου του με την Ίντερ έως το 2024. Μια εξέλιξη επωφελής και για τον ΠΑΟΚ.

Κάτι περισσότερο για να πιστοποιήσει τη δυναμική και το ταλέντο του Νίκου Μπότη, προφανώς και δεν χρειάζεται από την διαδρομή του. Πριν έναν χρόνο, εν μέσω πανδημίας, η Ίντερ δαπάνησε παραπάνω από 600 χιλιάδες ευρώ (συνυπολογίζοντας και τα προβλεπόμενα στη συμφωνία μπόνους το ποσό φτάνει στο επταψήφιο) και τον αγόρασε από τον ΠΑΟΚ.

Προϊόν εντατικού scouting των “νερατζούρι” ο 17χρονος τερματοφύλακας, υπέγραψε τότε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, εντασσόμενος στην ανάλογη ηλικιακά φυτωριακή ομάδα των Μιλανέζων. Πλέον όμως, στον χρόνο που μεσολάβησε, τα δείγματα που έδωσε ήταν αρκούντως επαρκή -και δια ζώσης- προκειμένου να μπει και νέα υπογραφή.

Όπως αναφέρει το Sport24, προ ημερών λοιπόν ο Μπότης επέκτεινε το συμβόλαιο του για ακόμη ένα χρόνο, έως δηλαδή το καλοκαίρι του 2024, αναπροσαρμόζοντας το στο οικονομικό σκέλος, με τις απολαβές του να τριπλασιάζονται.

Μια εξέλιξη σύμφυτη της πίστης που δείχνουν οι πρωταθλητές Ιταλίας, οι οποίοι παρότι ο Μπότης είναι δύο χρόνια μικρότερος από το ηλικιακό όριο, τον έχουν προβιβάσει στην Primavera (η αντίστοιχη Κ19), όντας πλέον ο βασικός τερματοφύλακα τους στις πρώτες δύο αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος (εντός έδρας αμφότερες για την Ίντερ, η οποία επικράτησε της Αταλάντα με 3-2 στην πρώτη και έφερε 3-3 με τη Φιορεντίνα στην δεύτερη).

Μάλιστα, ο έφηβος πορτιέρε είχε προσκληθεί το καλοκαίρι να ακολουθήσει την καλοκαιρινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας, ωστόσο θέματα υγείας τού στέρησαν αυτή τη δυνατότητα. Πρόσκαιρα παρόλα αυτά, καθώς πλέον βρίσκεται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, στον προθάλαμο της ανδρικής ομάδας των “νερατζούρι”.

Η τροπή που πήραν τα πράγματα έφερε οικονομικό όφελος και στον ΠΑΟΚ, μιας και ο “δικέφαλος” πέραν του ποσοστού μεταπώλησης που έχει κρατήσει στα δικαιώματα του διεθνούς με την Εθνική Νέων κίπερ (10%), έχει εξασφαλίσει στη συμφωνία με την Ίντερ σημαντικά μπόνους που αφορούν και εξαρτώνται από διάφορες πτυχές της εξέλιξης της καριέρας του Μπότη (π.χ. συμμετοχές στην 1η ομάδα, επίτευξη ατομικών κα ομαδικών στόχων).

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected