Κατηγορίες
Super League 1

Μεγάλη νίκη για τον Ιωνικό, στην επιστροφή του μετά από 14 χρόνια!

Μια πολύ σπουδαία βραδιά η αποψινή για τον Ιωνικό που μετά από 14 χρόνια επέστρεψε στη Super League!

Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 1-0 του Άρη, χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Άιας Άοσμαν στο 82′, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντένις.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των “κυανολεύκων” στο πρωτάθλημα και η πρώτη μετά από 15 χρόνια, όταν είχε επικρατήσει του Απόλλωνα Καλαμαριάς (2006).

Ο Άρης από την άλλη πλευρά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, παρά το γεγονός πως είχε καλές στιγμές να πάρει το προβάδισμα με τους Ιτούρμπε, Καμαρά και Χαΐροβιτς.

Το ματς

Ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του αγώνα, όμως όπως και με τον ΟΦΗ η ομάδα του Μάντζιου αδυνατούσε να τις μετουσιώσει σε κλασικές ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 4′ με σουτ του Σάσα, ενώ στο 22′ οι γηπεδούχοι σκόραραν με σουτ του Λένις στην πλάτη της άμυνας, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Μάλιστα στο 28′ ο Ρεϊνάλντο Λένις αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Ματσούκα να περνά στη θέση του.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος εξελίχθηκε όπως το επιθυμούσε ο Ιωνικός, με χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες (ειδικά οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία πλην της φάσης του ακυρωθέντος γκολ).

Ακόμη κι έτσι ο Ιτούρμπε είχε ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στο 43′ για το ο-1, που έφυγε λίγο άουτ.

Η κακή εικόνα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο οδήγησε τον Άκη Μάντζιο σε μια απόφαση που δεν συνηθίζει καθώς προχώρησε σε δύο αλλαγές – με την είσοδο των Γκάμα, Άλι αντί των Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε – στην έναρξη του δεύτερου μέρους με την ταυτόχρονη αλλαγή στο σύστημα πηγαίνοντας στο 4-4-2 από το 4-2-3-1. Λίγο αργότερα έριξε στο παιχνίδι και τον Κριστιάν Γκάνεα ζητώντας δημιουργία από το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Σάκιτς δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα από τα καθήκοντά του. Η δεύτερη αλλαγή για τον Ιωνικό ήταν κι αυτή αναγκαστική με την επιστροφή του Χοσέ Κάνιας στα ελληνικά γήπεδα έπειτα από δύο χρόνια.

Στο 49′ ο Άρης άγγιξε και πάλι το γκολ, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Σούντγκρεν, ο Καμαρά έστειλε τη μπάλα άουτ με προβολή!

Γενικότερα στο δεύτερο μέρος ο Άρης αύξησε την πίεσή του, κέρδισε κάποια κόρνερ, όμως και πάλι δεν είχε την απαιτούμενη ένταση ώστε να προβληματίσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Από την πλευρά του ο Ιωνικός, πιστός στο πλάνο του έπαιζε κυρίως για το μηδέν πίσω και από τη στιγμή που δεν απειλούνταν σοβαρά, κοιτούσε μήπως βγει κάποια φάση στην κόντρα.

Ούτε η είσοδος του Μάνου στο 83′ απέδωσε καρπούς για τους Θεσσαλονικείς που όχι μόνο δεν σκόραραν αλλά αντιθέτως τιμωρήθηκαν για την φλυαρία τους στο 86′ από ένα άπιαστο σουτ του Άιας Άοσμαν! Η μπάλα στρώθηκε μπροστά του με και με ένα εξαιρετικό σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ντένις!

Τρελοί πανηγυρισμοί στη Νίκαια για την μεγάλη αυτή νίκη την ώρα που οι «κίτρινοι» έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο καθώς ούτε στα 7 λεπτά καθυστερήσεων μπόρεσαν να σώσουν έστω την ισοπαλία.

Συνθέσεις

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός) : Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεθ, Ντάλσιο, Γκοτσούλιας (54′ Κάνιας), Καμπράλ (88′ Κιάκος), Λένις (28′ λ.τ. Ματσούκας), Άοσμαν (88′ Βαφέας), Τουράμ

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Ντένις, Σάκιτς (57′ Γκάνεα), Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάσα, Εντιαγέ, Ιτούρμπε (46′ Γκάμα), Μαντσίνι (68′ Χαΐροβιτς), Μπερτόγλιο (46′ Άλι), Καμαρά (82′ Μάνος)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17/9

Ιωνικός – Άρης  1-0

Σάββατο 18/9

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (20.30)

Κυριακή 19/9

Απόλλων Σμύρνης – ΝΠΣ Βόλος (16.00)
Ατρόμητος – Παναιτωλικός (18.15)
ΟΦΗ – ΑΕΚ (18.15)
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (20.30)
Λαμία – Ολυμπιακός (20.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected