Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : “Χ” αμένες και οι δύο στο St James’ Park (vid)

Σε ένα παιχνίδι με 38 τελικές, Νιουκάστλ και Λιντς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 για την 5η αγωνιστική της Premier League.

Τα γκολ ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο από τους Ραφίνια και Σεντ Μαξιμέν όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως αναμενόταν, με την Νιούκαστλ να δίνει χώρο στη Λιντς και να ψάξει στη συνέχεια τις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Σεντ Μαξιμέν. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο πάγωσαν από νωρίς το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» αφού μόλις στο 13ο λεπτό ο Ροντρίγκο θα κάνει μία όμορφη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Ροντρίγκο θα αφήσει την μπάλα να περάσει και αυτή θα καταλήξει στη δεξιά γωνία του Ντάρλοου για το 1-0.

Τα «παγώνια έφτασαν πολύ κοντά και στο 2-0 στο 20ο λεπτό όμως ούτε ο Μπάμφορντ αλλά ούτε ο Ραφίνια κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Νιούκαστλ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν αμέσως στην αντεπίθεση όμως το σουτ του Αλμιρόν κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 23΄ η Νιούκαστλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Ζοέλιντον σούταρε από πολύ πλεονεκτική θέση όμως ο Μελιέ είχε απάντηση και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το ημίχρονο συνεχίστηκε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες με σημαντικότερη αυτή του 35ου λεπτού με τον Ματ Ρίτσι να βρίσκεται πολύ κοντά στην ισοφάριση όμως το σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Λιντς.

Μόλις ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45΄, ο Σεντ Μαξιμέν θα αδειάσει ολόκληρη την άμυνα των φιλοξενούμενων και θα κάνει το 1-1. Στο 45+3, η Λιντς θα φύγει στην αντεπίθεση όμως ο Ραφίνια, ο Τζέιμς και ο Φίρπο θα αστοχήσουν στα τρία σουτ που επιχείρησαν και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο, με τις δύο ομάδες να πολιορκούν τις αντίπαλες εστίες, με τη μεγαλύτερη φάση να έρχεται για τους φιλοξενούμενους στο 53΄όταν ο Λασέλ έκανε μία κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ντάρλοου κατάφερε με τα ακροδάχτυλα να αλλάξει την πορεία της μπάλας, σώζοντας την ομάδα του από το 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σεντ Μαξιμέν κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή και εξαπέλυσε μία οβίδα, με τον Μελιέ να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό όμως καμία ομάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η Νιουκάστλ ανέβασε ρυθμό μετά το 60΄και πίεσε τη Λιντς ωστόσο τα σουτ του Λόνγκσταφ δεν είχαν κατεύθυνση προς την εστία. Στο 72΄οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Μπάμφορντ να δέχεται τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής όμως δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα και παρέμεινε έτσι το 1-1.

Η Νιούκαστλ συνέχισε να είναι καλύτερη στο παιχνίδι και στο 83ο λεπτό απείλησε και πάλι την εστία του Μελίε με το δυνατό σουτ του Σεντ Μαξιμέν, όμως ο Γάλλος γκολκίπερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμό στα τελευταία λεπτά με το ματς να κυλάει ως το τέλος του με το 1-1 να αποτελεί τελικό σκορ, αφήνοντας τις δύο ομάδες να μοιραστούν από 1 βαθμό.

Συνθέσεις

Νιούκαστλ: Ντάρλοου, Μανκίγιο (81′ Κραφ), Κλαρκ, Λασέλς, Χέιντεν, Ρίτσι, Σεν Μαξιμέν, Λόνγκσταφ, Γουίλοκ, Αλμιρόν (62′ Φρέισερ), Ζοέλιντον (90+1′ Μέρφι)

Λιντς: Μελιέ, Ντάλας, Όλινγκ (89′ Σάκλτον), Κούπερ, Φίρπο, Φίλιπς, Ραφίνια (67′ Σάμερβιλ), Κλιχ, Ροδρίγο, Τζέιμς (61′ Ρόμπερτς), Μπάμφορντ

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17/9

Νιουκάστλ – Λιντς  1-1

Σάββατο 18/9

Γουλβς – Μπρέντφορντ (14.30)
Μπέρνλι – Άρσεναλ (17.00)
Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον (17.00)
Νόριτς – Γουότφορντ (17.00)
Άστον Βίλα – Έβερτον (19.30)

Κυριακή 19/9

Μπράιτον – Λέστερ (16.00)
Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (16.00)
Τότεναμ – Τσέλσι (18.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected