Κατηγορίες
Διάφορα

Κυβερνητικός εκπρόσωπος : «Όσο ο πλούτος στη χώρα αυξάνεται, συμμετοχή στο μέρισμα θα έχουμε όλοι» (vid)

O Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, αλλά και στη συζήτηση που υπάρχει γύρω από την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Γιατί δεν ανακοινώθηκαν από τον ΠΘ μέτρα για συνταξιούχους & άνεργους
Σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, και το γεγονός ότι δεν ακούστηκαν κάποια μέτρα για τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, ή τους μακροχρόνια άνεργους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Ακούσατε ένα πρόγραμμα 3,5 δις ευρώ, που τα περισσότερα χαρακτηριστικά του αφορούν την ελληνική κοινωνία. Και τους συνταξιούχους αφορά η μείωση στο τιμολόγιο του ρεύματος, και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ η μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας αφορά σε όλη την κοινωνία. Το μερίδιο ανάπτυξης διαχέεται με δικαιοσύνη σε όλους».

Ανοιχτό το σενάριο για αύξηση του κατώτατου μισθού – «Το κόστος όσων είπε ο κ. Τσίπρας φτάνει τα 10-11 δις ευρώ»
Απαντώντας στο γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε μια πιο «γενναία» αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως εξήγγειλε ότι επιθυμεί να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Το σύνολο των πολιτών έχει δει αύξηση στα εισοδήματά του από τη μείωση των φορολογικών βαρών και των ασφαλιστικών εισφορών. Συνολικά με μια πρώτη ματιά, το κόστος για όσα είπε ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει τα 10-11 δις ευρώ. Που θα τα βρούμε αυτά τα χρήματα; Θα είναι απλά μια πολιτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης;», προσθέτοντας ότι «Όσο αυξάνεται ο πλούτος της χώρας και ο δημοσιονομικός χώρος διευρύνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμμετοχή σε αυτό θα έχουν όλοι».

«Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει»
Μιλώντας σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, και κατά πόσο εξακολουθεί να είναι «στο τραπέζι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει η επέκταση της υποχρεωτικότητας. Στη συγκεκριμένη φάση η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, έμφαση στην εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, είμαστε πριν την εφαρμογή της τρίτης δόσης, και παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας εδώ είμαστε για να επαναξιολογήσουμε ποια μέτρα χρειάζονται και που».

Σχετικά με το αναμένονται επιπλέον κίνητρα στους νέους και τα παιδιά, ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ο ίδιος είπε ότι «Οι νέοι και κάθε πολίτης πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν την υγεία τους και να πάρουμε πίσω της ζωή μας στην κανονικότητά της. Κίνητρα δόθηκαν και δίνονται και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ό,τι είναι δυνατόν να γίνει για να παρακινηθεί το κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί, το κάνει».

Τα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Μιλώντας με τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, αλλά και την αναφορά Μητσοτάκη στο ότι αν δεν πάρει την αυτοδυναμία θα οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Ο πρωθυπουργός απαντάει σε αυτά που τον ρωτούν. Στην κυβέρνησή μας, το χρόνο τον εκλαμβάνουμε ως μέσο που πρέπει να το αξιοποιήσουμε, ώστε να κάνουμε πράγματα για να πάει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης, είμαστε σίγουροι ότι όσο περισσότερο κυλά ο χρόνος οι επιδόσεις μας θα είναι ακόμα καλύτερες παντού, και αυτό για να γίνει χρειάζεται συγκεκριμένη προσέγγιση και συγκεκριμένη κουλτούρα διακυβέρνησης. Στον αντίποδα υπάρχει ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα να επανέλθει στην εξουσία, με κάτι ανάλογο της κυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Καμμένο κλπ.».

Απαντώντας, τέλος, στο τι θα γίνει με την επιστροφή των αναδρομικών και των δώρων των συνταξιούχων ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «Τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν. Οποιαδήποτε δικαστική απόφαση βγαίνει η κυβέρνηση τη σέβεται».

error: Protected