Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρόκριση στην τετράδα η Σάκκαρη στην Οστράβα! (vid)

Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Tereza Martincova με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του J&T Banka Ostrava Open, για 2η διαδοχική χρονιά.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν και σήμερα πολύ καλή από τη γραμμή του σερβίς. Έκανε νωρίς break στο 1ο σετ και προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια είχε το προβάδισμα, έκανε όμως ένα κακό service game – το μόνο της στο ματς – όταν σέρβιρε για το σετ, με αποτέλεσμα η Martincova να την ισοφαρίσει στα 10 games (5-5).

Η Σάκκαρη όμως αντέδρασε πολύ καλά μετά απ’ αυτό και ανέκτησε αμέσως το προβάδισμα με break, κάνοντας το 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε για 2η φορά για την κατάκτηση του σετ και κατάφερε να κάνει το 7-5.

Και στο 2ο σετ η 26χρονη Ελληνίδα πήρε από νωρίς προβάδισμα με break, στο 2-1, και δεν κοίταξε πίσω της. Στο 9ο game έκανε ακόμα ένα break, για να πάρει το 2ο σετ με 6-3 και να “σφραγίσει” τη νίκη της, σε 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Η Σάκκαρη έφτασε τις 33 νίκες στη φετινή χρονιά (33-15), ενώ έγινε η πρώτη παίκτρια που μπήκε στα ημιτελικά του τουρνουά της κατηγορίας WTA 500 της Οστράβας.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Iga Swiatek με την Elena Rybakina, για μια θέση στον τελικό. Να σημειωθεί πως πλησιάζει όλο και περισσότερο το Top 10, όπου μπορεί να βρεθεί ακόμα και αν δεν πετύχει άλλη νίκη στην Οστράβα, αν μείνουν εκτός ημιτελικών οι Belinda Bencic και Petra Kvitova, που θα αγωνιστούν αργότερα σήμερα. Αν μια απ’ αυτές μπει στα ημιτελικά θα χρειαστεί να μπει στον τελικό η Μαρία και αν μια απ’ αυτές μπει και στον τελικό, τότε θα χρειαστεί να κερδίσει το τρόπαιο – κάτι που αν κάνει θα ανεβεί σε κάθε περίπτωση στο Νο.9 του κόσμου!

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected