Κατηγορίες
Αθλήματα

Κέρδισε πάλι τη Σβιάτεκ η Σάκκαρη και πέρασε στον τελικό! (vid)

© Garrett Ellwood / USTA

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες την Ίγκα Σβιάτεκ (No.4 στον κόσμο από μεθαύριο) με 2-0 σετ, πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της Οστράβας και έκανε σημαντικό βήμα όχι μόνο για την είσοδό της στο Top 10, αλλά και για την πρόκρισή της στο WTA Finals.

Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση για τη Μαρία Σάκκαρη, που δείχνει ασταμάτητη στην Οστράβα και προκρίθηκε στον τελικό χωρίς να έχει ακόμα χαμένο σετ.

Στον πρώτο ημιτελικό του J&T Banka Ostrava Open, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Swiatek, που τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.4 από το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6-4, 7-5.

Παράλληλα θα περιμένει την εξέλιξη του άλλου ημιτελικού της Πέτρα Κβίτοβα κόντρα στην Ανέτ Κόνταβεϊτ για να δει αν θα είναι από σήμερα στο Top 10 της κατάταξης, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ήττας της Τσέχας ή θα περιμένει τον τελικό όπου θα χρειάζεται τη νίκη για να σκαρφαλώσει στο Νο10 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Για μια ακόμη φορά αυτό που λειτούργησε εξαιρετικά για την Σάκκαρη ήταν το service της, στο οποίο έδειξε συνέπεια, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση όποτε χρειάστηκε (με εξαίρεση το ένα και μοναδικό break που δέχθηκε) και ειδικά στο πρώτο της service-game στο 2ο set, όπου υποχρεώθηκε να “σβήσει” διπλό break-point της Σφιόντεκ (15/40).

Η η 26χρονη έβρισκε πρώτο service, το οποίο έφτασε το 77% (34/44), όλα λειτουργούσαν εξαιρετικά με την Σφιόντεκ να αδυνατεί να φτάσει καν σε break-point. Κάπως έτσι κύλησε το 1ο set με την Σάκκαρη να φτάνει σε ένα γρήγορο break (1-0) και από εκεί και πέρα με το 78% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service (18/23) προστάτεψε το service της φτάνοντας στο 6-4 σε 47 λεπτά. 

Με υπομονή, καθαρό μυαλό, ξεκάθαρο πλάνο και με τρέξιμο που κάλυπτε όλο το κορτ, η Σάκκαρη ταλαιπώρησε αρκετά την Σφιόντεκ, που το μόνο που κατάφερε στο πρώτο σκέλος του ημιτελικού ήταν να πάρει μόλις 9 πόντους στο service της Ελληνίδας τενίστριας. 

Στο 2ο set η Σάκκαρη αντιμετώπισε την πρώτη σοβαρή απειλή στο service της με το διπλό break-point της Πολωνής, αλλά με το εξαιρετικό service βρήκε τις λύσεις για να φτάσει σ’ ένα κρίσιμο hold. 

Ό,τι δεν κατάφερε η Σφιόντεκ σε εκείνο το χρονικό σημείο το έκανε ο Σάκκαρη στο 5ο game, πιέζοντας αρκετά την Νο6 του κόσμου στη βασική της γραμμή και κυρίως στο backhand με την 26χρονη να φτάνει και σε 2ο break παίρνοντας προβάδισμα με 3-2, το οποίο και “εξαργύρωσε” με ένα love-game στη συνέχεια (4-2).

Η Πολωνή παίζοντας πλέον με την πλάτη στον τοίχο, έγινε πιο επιθετική και κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service και με 3 σερί games να περάσει μπροστά με 5-4. Ωστόσο, η Σάκκαρη αφού αρχικά ισοφάρισε (5-5), λίγο αργότερα πίεσε ασφυκτικά το service της Σφιόντεκ και μετά από 3 break-points έφτασε σε νέο break και στο 6-5, για να κλείσει το παιχνίδι στο service της εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο τελικό WTA στην καριέρα της! 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected