Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ιστορικές στιγμές για την ΑΕ Λευκίμμης, προκρίθηκε στον 4ο γύρο!

Μία σπουδαία και συνάμα ιστορική νίκη – πρόκριση σημείωσε η ομάδα της Λευκίμμης στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, κόντρα στον Απόλλων Πόντου, ο οποίος αγωνίζεται στη Super League 2.

Όπως αναφέρει το kerkyrasportnews, παρά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν για την ΑΕΛ στα μέσα της εβδομάδας αναφορικά με την αλλαγή έδρας, το συγκρότημα του Αντώνη Δρακόπουλου έδειξε ψυχικά αποθέματα και στην παράταση κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για την ΑΕΛ όταν στο 13΄ο Λάζαρος Κωστακιώτης επιχείρησε ένα σουτ, όμως ο Πολίτης απέκρουσε τη μπάλα. Στο 16΄ μετά από σέντρα του Γρηγοριάδη ο Αμαραντίδης κάνει την προβολή και λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ακολούθησαν στο 19΄ και το 20΄ δύο φάσεις για τον Απόλλωνα με Ενόμο (απέκρουσε ο Βάτζιος στην δεξιά του γωνία) και Δεινόπαπα (άουτ). Τελευταία καλή στιγμή για το α΄ μέρος ήταν για την ΑΕ Λευκίμμης η κεφαλιά του Τσολάκη, η οποία κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕ Λευκίμμης είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με Τσεβανέδη στο 57΄και Κυπτίου στο 70΄ (έπειτα από ωραία σέντρα του Γρηγοριάδη) όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Πολίτης έδειξε τα αντανακλαστικά του και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Απόλλωνας απείλησε στο 63΄με την προσπάθεια του Μπαργκάν να καταλήγει άουτ, ενώ στο 82΄ ο Νόμο μετά από ωραία ατομική ενέργεια φτάνει στην περιοχή και πραγματοποιεί ένα σουτ όμως ο Κωστακιώτης με “σωτήριο” τάκλιν αποσόβησε πιθανό τέρμα.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα ημίωρο της παράτασης.

Με το “καλημέρα” της παράτασης, η ΑΕΛ απείλησε με τον Κυπτίου, η προσπάθεια του οποίου σταμάτησε στον Αμαραντίδη, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Νίκιτς πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 96΄ σε μία αμφισβητούμενη φάση η ομάδα του Απόλλωνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Νόμο πλασάρει σε κενή εστία η μπάλα σταματάει σε αμυνόμενο και ο Σουντουρά οδηγεί τη μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, όμως ο διαιτητής Σιντόρης έδειξε γκολ, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των παικτών της Λευκίμμης.

Η απάντηση δεν άργησε από τους παίκτες της Λευκίμμης και στο 100΄ ο Κυπτίου ανατρέπεται στην περιοχή από τον Πολίτη, με το διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Βαγγέλης Τσεβανέδης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 105΄ η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν μετά από σέντρα του Κωστακιώτη, ο Τσεβανέδης με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Αυτό ήταν το 6 γκολ για τον στράικερ της Λευκίμμης στο φετινό κύπελλο Ελλάδος.

Στο 106΄ λίγο έλειψε η κερκυραϊκή ομάδα να πετύχει και τρίτο τέρμα, όμως ο Πολίτης απέκρουσε έξοχα το σουτ του Κυπτίου. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Καλαμαριάς απείλησε σε δύο περιπτώσεις με Νόμο στο 108΄(άουτ) και Μπαργκάν στο 113΄(απέκρουσε ο Βάτζιος) χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα της Λευκίμμης να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Συνθέσεις

ΑΕ Λευκίμμης (Αντώνης Δρακόπουλος): Βάτζιος, Κωστακιώτης, Γρηγοριάδης, Πουλημένος, Ματσοβίλα, Νίκιτς, Πανταζής, Θεοδωράκης, Κυπτίου, Τσολάκης, Τσεβανέδης. Έπαιξαν και οι: Κουλούρης Α., Αρμενιάκος, Βασιλάκης, Γαρδικιώτης

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης) Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Πάθι, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ενομό, Μπαργκάν, Αμαραντίδης, Παπαιωάννου, Καλογέρης, Δεινόπαπας. Έπαιξαν και οι: Χαντάντ, Ζαχαράκης, Ξιφιλίνος

Tα αποτελέσματα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected