Διάφορα

Καταγγελία : “Δεν με προσέλαβαν γιατί είμαι μητέρα δύο παιδιών. Μας ωθούν στη μη τεκνοποίηση, αν όχι στη στείρωση” (vid)

Με βάση τα όσα απίστευτα ανέφερε ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, μια γυναίκα γιατρός βιοπαθολόγος μικροβιολόγος δεν προσελήφθη στο ΕΣΥ με τη δικαιολογία πως είχε δύο μικρά παιδιά.

Η καταγγελία αφορά θέση επιμελητή Β’ ΕΣΥ – που προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 – σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, με την επιλογή από το αρμόδιο συμβούλιο να πραγματοποιείται πέντε χρόνια μετά.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που παρουσίασε το Open, το σκεπτικό του συμβουλίου ήταν πως παρότι επρόκειτο για μία «πολύ αξιόλογη υποψήφια», «στην παρούσα φάση προσπαθεί να προσαρμόσει την επαγγελματική της ζωή στο πλαίσιο που της θέτει η οικογενειακή της ζωή, λόγω των δύο μικρών παιδιών που έχει».

καταγγελια

«Το γεγονός ότι απορρίπτεται μια γυναίκα γι’ αυτό τον λόγο αφορά όλους τους γιατρούς, όλων των φύλων, που διεκδικούν μια θέση στο ΕΣΥ. Μας ωθούν στη μη τεκνοποίηση, αν όχι στη στείρωση», σημείωσε η ίδια η γυναίκα.

Μόλις της κοινοποιήθηκε το σκεπτικό, η καταγγέλλουσα κατέθεσε ένσταση στο υπουργείο Υγείας ζητώντας την αναπομπή του πρακτικού και την έκδοση νέας απόφασης. Απάντηση, όπως σημείωσε, έλαβε μετά από 4 μήνες μέσα από την οποία οι αρμόδιες Αρχές την ενημέρωναν πως δεν υπάρχει λόγος για αναθεώρηση αυτής.

*με στοιχεία από τα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected