Διάφορα

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κρήτη, εργάτης εγκλωβίστηκε από πτώση τρούλου!

Τραγικές στιγμές εξελίσσονται αυτή την ώρα στον ξωκλήσι προφήτης Hλίας στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, καθώς άνδρες της ΕΜΑΚ του νησιού έχουν φτάσει στο σημείο όπου ένας εργάτης καταπλακώθηκε μετά την κατάρρευση τρούλου μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο άνδρας δεν δείχνει κανένα ίχνος ζωής, δεν επικοινωνεί με τους διασώστες και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια απομάκρυνσης των μπάζων που τον έχουν καταπλακώσει.

Από την πρώτη στιγμή, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι σοβαρά τραυματίας και δυστυχώς όπως λένε αρμόδιες πηγές της Πυροσβεστικής φαίνεται ότι δεν έχει καν σφυγμό.

Τρία είναι συνολικά τα χωριά της Κρήτης όπου έδειξε το σκληρό του πρόσωπο ο εγκέλαδος: πέρα από το Αρκαλοχώρι, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι οικισμοί Αρχοντικό και Ρουσσοχώρια. Σύμφωνα με εντολή που έδωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αρχιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Μεγαλόνησο είναι σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δόθηκε εντολή στην 1η και 2η ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αναχωρήσουν άμεσα για την Κρήτη. Η μεταφορά τους αναμένεται να γίνει σε λίγη ώρα με εναέρια μέσα ενώ η παρουσία τους στο νησί κρίνεται προληπτική.

Νέος ισχυρός μετασεισμός στην Κρήτη

Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο, μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στις 09:17, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Άρβης Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός 4,6 Ρίχτερ έγινε 24 Χλμ. ΝΝΑ του Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 14.3 χλμ.

Ευθύμιος Λέκκας : «Δεν το περιμέναμε, ήταν παράξενη ακολουθία»

«Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο ΔΒΔ της Άρβης και εστιακό βάθος τα 10 χλμ. Ο μετασεισμός που ακολούθησε ήταν εντάσεως 4,3R.

Δεν υπάρχουν πολλές ζημιές, τα πράγματα ελέγχονται. Σε λίγες ώρες που τα πράγματα θα είναι ώριμα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Δεν το περιμέναμε ήταν παράξενη ακολουθία.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευθύμιος Λέκκας στο Dnews.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected