Διάφορα

Κυριάκος Μητσοτάκης : “Αποκλείουμε το lockdown, να εκπέμψουμε καθαρά μηνύματα για τους εμβολιασμένους”

“Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο”, εκτίμησε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό και προανήγγειλε ανακοινώσεις “ώστε να εκπέμπουμε καθαρά μηνύματα σε σχέση με τους εμβολιασμένους”

“Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown”, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες του News247, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού.

“Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα”, εκτίμησε ο πρωθυπουργός. Προανήγγειλε μάλιστα ότι την Τετάρτη θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: “Να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους”.

Αν και εφέτος ξεκινά και πάλι αύξηση των κρουσμάτων από τη Βόρεια Ελλάδα, η κυβέρνηση εμμένει λοιπόν σταθερά στη γραμμή “όχι σε νέο lockdown”, ποντάροντας στο όπλο του εμβολίου και εκτιμώντας ότι ο θρησκευτικός τουλάχιστον εορτασμός του Αγίου Δημητρίου μπορεί να πραγματοποιηθεί με την τήρηση υγειονομικών μέτρων, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε σήμερα ότι και οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Καθώς όμως ήδη εφαρμόζεται μίνι lockdown με περιορισμούς κυρίως στη διασκέδαση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα και Κιλκίς, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις πολιτών που έσπευσαν εγκαίρως να εμβολιαστούν ώστε να επιστρέψει η ζωή σε μία κανονικότητα.

Ενώ ταυτόχρονα η πορεία των εμβολιασμών είναι στάσιμη και τα ποσοστά ιδίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε κλάδους όπως οι αστυνομικοί και οι ιερείς είναι χαμηλά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected