Διάφορα

Δημοσίευμα αναφέρει πως η Ημαθία θα μπει σε τέταρτη εβδομάδα lockdown, προστίθενται στα μέτρα δύο ακόμη περιοχές!

Στο κόκκινο μπαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr οι Σέρρες και η Καρδίτσα.

Εφόσον, κλειδώσει η απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση σε Καρδίτσα και Σέρρες θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 π.μ. Θα απαγορευτεί και η μουσική στην εστίαση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν στο κόκκινο και οι υπόλοιπες 11 περιοχές και συγκεκριμένα, οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Αύριο τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα – προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες. Όπως τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «θα πρέπει να υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους που έχουν βοηθήσει με τον εμβολιασμό τους στην θωράκιση της χώρας έναντι της πανδημίας.

Για την πλήρη κατάργηση των lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

Αν είναι το νέο πλαίσιο ομολογία αποτυχίας του προηγούμενου είπε ότι 2 στους 3 συμπολίτες μας έχουν θωρακιστεί με τον εμβολιασμό τους και το πλαίσιο αυτό αλλάζει ανάλογα με την συγκυρία και ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα. Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και να ζήσουμε συνθήκες σκληρού lockdown. Να πω, ότι παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς και όσους είναι διασωληνωμένοι, διαπιστώνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ας είναι ένα μήνυμα αυτό για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αξιοποιήσουν το δώρο της επιστήμης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected