Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη νίκη στα μονά, πρόκριση και στα διπλά για τη Ματούλα

Μια εξαιρετική μέρα είχε η Μάρθα Ματούλα στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας, καθώς πήρε μεγάλη πρόκριση για τη φάση των “16” στο μονό, ενώ αργότερα κέρδισε και στο διπλό, όπου πέρασε στην 8άδα.

Πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη ήταν και η Ελένη Χριστοφή, που “λύγισε” μετά από τρία γεμάτα σετ από τη Νο.2 του ταμπλό.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Μάρθα Ματούλα, που μπήκε από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της Σωζόπολης, απέκλεισε σήμερα και τη Βουλγάρα Dia Evtimova, No.7 στο ταμπλό και Νο.726 στην παγκόσμια κατάταξη. Το έκανε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού κέρδισε την Evtimova, άλλοτε Νο.145 στον κόσμο, με το επιβλητικό 6-3, 6-2, σε 76 λεπτά.

Πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη ήταν και η Ελένη Χριστοφή, που και εκείνη μπήκε στο τουρνουά από τα προκριματικά. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την Gergana Topalova από τη Βουλγαρία, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.508 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αλλά την κέρδιζε με 5-3 στο 3ο σετ, πριν τελικά ηττηθεί έπειτα από 2 ώρες και 41 λεπτά μάχης, με 6-2, 2-6, 5-7.

Η Χριστοφή είχε πετύχει 3 νίκες, σε μια πολύ καλή παρουσία στο hardcourt τουρνουά της Σωζόπολης, στα προκριματικά. Είχε αποκλείσει την Βουλγάρα Alexa Karatancheva με 6-2, 6-0, τη Βρετανίδα Anna Popescu με 6-0, 6-3 και την Ρουμάνα Anca Alexia Todoni με 7-5, 7-6 (3).

Η Ματούλα, η οποία πέτυχε 2 νίκες στα προκριματικά (είχε πάρει bye στον 1ο γύρο), θα αντιμετωπίσει αύριο τη Sofia Nami Samavati από τη Δανία, για μια θέση στην προημιτελική φάση.

Προκρίθηκε ήδη στα προημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με την Τσέχα Zdena Safarova κέρδισαν τις Samavati και Saumya Vig με 6-2, 6-2. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, τις Julia Terziyska και Gergana Topalova από τη Βουλγαρία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected