Ανήκουστες και πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως διδακτορικοί φοιτητές να ελέγχουν τα πιστοποιητικά των φοιτητών καθώς δεν έχει προσληφθεί ακόμη το αρμόδιο προσωπικό.
Αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα, χωρίς αποστάσεις με φοιτητές να κάθονται ακόμη και στο πάτωμα καθώς επίσης και μεγάλες ουρές στα κυλικεία και στα εστιατόρια που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες περιμένουν να αγοράσουν φαγητό ή κάποιο ρόφημα.
Όπως αναφέρει το newscenter, τα ελληνικά ΑΕΙ άνοιξαν την Δευτέρα αλλά αμέσως βρέθηκαν αντιμέτωπα με δεκάδες προβλήματα εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία.
Σε κάθε σχολή εντοπίζονται και διαφορετικά προβλήματα. Ανήκουστες και πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως διδακτορικοί φοιτητές να ελέγχουν τα πιστοποιητικά των φοιτητών καθώς δεν έχει προσληφθεί ακόμη το αρμόδιο προσωπικό. Αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα, χωρίς αποστάσεις με φοιτητές να κάθονται ακόμη και στο πάτωμα καθώς επίσης και μεγάλες ουρές στα κυλικεία και στα εστιατόρια που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες περιμένουν να αγοράσουν φαγητό ή κάποιο ρόφημα.
Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ στα κυλικεία και τα εστιατόρια εντός των πανεπιστημίων εφαρμόζονται τα μέτρα και οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα φοιτητικά εστιατόρια και τα κυλικεία (σε εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες) – Δυνατότητα λήψης φαγητού σε πακέτο για τους μη εμβολιασμένους ή μη (διευκρινιστικά) νοσήσαντες φοιτητές, υπό την προϋπόθεση μη παραμονής στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.
Ωστόσο ο συνωστισμός που παρατηρείται και η έλλειψη μέτρων προστασίας εγείρει ερωτήματα και προκαλεί ανησυχία τόσο στους ίδιους τους φοιτητές όσο και στο ακαδημαϊκό προσωπικό.
Χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έκανε ο διδάκτορας Ιστορίας, Σταύρος Παναγιωτίδης παρουσιάζει εικόνες ενδεικτικές του χάους που προκλήθηκε στο ΑΠΘ, με δεκάδες φοιτητές να σχηματίζουν ουρές έξω από αυτό.