Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τι ματς Θεέ μου… Βέλγιο 2-0 στο πρώτο, Γαλλία 3-2 στο δεύτερο! (vid)

Ένα πραγματικά μεγάλο ματς παρακολούθησαν όσοι επέλεξαν γι απόψε το βράδυ τον ημιτελικό του Nations League!

Η Γαλλία πήρε επική πρόκριση για τον τελικό, με μια ανατροπή που θα τη θυμάται για καιρό καθώς στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ από το Βέλγιο και θα αναμετρηθεί την Κυριακή (10/10, 21.45) στον κόντρα στην Ισπανία.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη και μάλιστα εκτός των πέντε συνολικά τερμάτων, καταγράφηκαν πάνω από 15 ευκαιρίες εκατέρωθεν!

Οι Βέλγοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και από το 37′ έως το 40′ πέτυχαν δύο γκολ, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Καράσκο και Λουκάκου έκαναν ότι ήθελαν τη γαλλική άμυνα στο διάστημα αυτό, με τον Ντε Μπρόινε να είναι ο δημιουργός και στα δύο τέρματα.

Το δεύτερο 45λεπτο όμως ανήκει στους Γάλλους. Η τακτική άλλαξε άρδην και με πίεση στα 2/3 του γηπέδου, κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα, αρχής γενομένης από το 62΄με το γκολ του Μπενζεμά.

Στο 67′ ο Γκριεζμάν κέρδισε πέναλτι και αφού ελέγχθηκε από το VAR, ο Μπαμπέ ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσια.

Στο 88′ ο Λουκάκου πέτυχε γκολ μετά από μαγική πάσα του Καράσκο, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως off-side και εκεί που όλα έδειχναν πως πάμε για παράταση, στο 90+1′ η μπάλα στρώθηκε στον Τεό Ερναντέζ, ο οποίος “κεραυνοβόλησε” τον Κουρτουά για το τελικό 2-3!

Συνθέσεις

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεζ) : Κουρτουά, Βερτόγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Καράσκο, Καστάνιε (90+2′ Μπατσουαγί), Τίλεμανς (70′ Βανάκεν), Βίτσελ, Αζάρ (74′ Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Λουκάκου

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ) : Γιορίς, Λούκας, Κουντέ, Βαράν, Ερναντέζ. Παβάρ (90+2′ Ντουμπουά), Ραμπιό (75′ Τσουαμενί), Πογκμπά, Γκριεζμάν, Εμπαμπέ, Μπενζεμά (90+7′ Βερετού)

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης 

Τετάρτη 6/10

Ιταλία – Ισπανία  1-2

Πέμπτη 7/10

Βέλγιο – Γαλλία  2-3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected