Διάφορα

Από σήμερα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να χορεύουν, αφού τσεκάρονται τα πιστοποιητικά τους από το προσωπικό αλλά και από αστυνομικούς ελέγχους

Από σήμερα και για τις επόμενες 15 ημέρες (θα επαναξιολογηθούν) τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα χαλάρωσης για τους εμβολιασμένους στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Σε αυτούς τους χώρους, η ζωή των θαμώνων επιστρέφει στα…παλιά, καθώς θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Οι υπεύθυνοι των χώρων που θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους θα πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς οι έλεγχοι από την αστυνομία, σύμφωνα με όσα λένε πηγές του υπουργείου, θα είναι αυστηροί.

Το προσωπικό θα πρέπει να είναι είτε εμβολιασμένο είτε να κάνει τα απαραίτητα rapid test που ήδη προβλέπονται και σε κάθε περίπτωση να φορά μάσκα.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, όσοι επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο, θα συνεχίσουν ότι έκαναν μέχρι τώρα, είτε επιλέγοντας εξωτερικούς χώρους (με τα δημοφιλή πλέον “μανιτάρια”) είτε τη γνωστή μετά από μεγάλη περίοδο lockdown διαδικασία των delivery.

Να σημειωθεί πως σε μικτούς χώρους, οι ανεμβολίαστοι για να μπαίνουν θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Τι ισχύει για τις “κόκκινες περιοχές”

Από σήμερα σε μεγαλύτερη κινητικότητα θα βρίσκονται οι πολίτες περιοχών που είναι στο «κόκκινο», όσον αφορά το επιδημιολογικό τους φορτίο.

Συγκεκριμένα, οι «κόκκινες» περιοχές από σήμερα δεν θα μπαίνουν σε μίνι lockdown, αλλά απλώς θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ώστε οι κάτοικοί τους να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν πιο σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον covid-19, όπως η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικού και μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός αλλά και στους μικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Και στις «κόκκινες» περιοχές οι εσωτερικοί χώροι εστίασης και διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα λειτουργούν όπως προ covid για τους εμβολιασμένους πελάτες τους, ενώ δεν θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών. Με λίγα λόγια, «πάει» και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P