Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Λύτρωση στο τέλος για την Εθνική μας! (βαθμολογία ομίλου)

 Μετά από 89 λεπτά μέτριου ποδοσφαίρου, η Εθνική μας βρήκε…πορτοφόλι στο Μπατούμι και διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Σε εκείνο το λεπτό, ο Τσιμίκας εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Χατζηδιάκος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Γκιορμπελίτζε. Μετά τον έλεγχο του VAR, ο Λιθουανός ρέφερι έδωσε το πέναλτι και ο Μπακασέτας με περισσή ψυχραιμία, έβαλε το γκολ-λύτρωση για την Εθνική μας.

Μάλιστα, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι παίκτες του Φαν τ’ Σχιπ πέτυχε και δεύτερο γκολ, μετά το κλέψιμο του Πέλκα και πλασέ με τη βοήθεια της κόντρας.

Η εμφάνιση ωστόσο ήταν μέτρια, σε μια μάλλον κακή βραδιά για την Εθνική μας, που τελικά είχε αίσιο τέλος χωρίς καθοριστικές απώλειες, μιας και στο άλλο ματς της ημέρας, η Σουηδία είχε εύκολο έργο κόντρα στο Κόσοβο.

Tο φιλμ του αγώνα

Μετά τα πρώτα 7-8 λεπτά που μπήκε «μουδιασμένη» η Εθνική πήρε τον έλεγχο, είχε κινητικότητα και «φλέρταρε» 2-3 φορές με το γκολ. Μάλιστα στο ο Παυλίδης το πέτυχε όμως μετά από χρήση VAR ακυρώθηκε.

Η Ελλάδα ζήτησε να μετρήσει ως γκολ η φάση του 22′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά με τον Λόρια να μπλοκάρει, αλλά να μην ξεκάθαρο αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Και σε αυτή τη φάση το VAR απεφάνθη πως δεν υπήρχε τέρμα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε να βγαίνει μπροστά -απέναντι σε μια ευάλωτη στη μεσαία γραμμή και με κενά στην άμυνα Γεωργία– και στο 29 λίγο έλειψε να κάνει το 1-0 από ένα εξαιρετικό φάουλ του Μπακασέτα!

Στο 41′ η Εθνική απείλησε εκ νέου με τον Μασούρα, όμως το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα. Γενικότερα η Ελλάδα είχε την πρωτοβουλία, όχι όμως και την απαραίτητη ένταση προκειμένου να… βάλει στα δίχτυα τους Γεωργιανούς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Τζον φαν’τ Σχιπ να περνάει τον Πέλκα αντί του Παυλίδη. Ουσιαστικά η Εθνική δεν είχε κλασικό φορ… Στο 48’ σουτ του Μπακασέτα πάλι μπλόκαρε ο Λόρια.

Στο 58’ ο Γκιορμπελίτζε απομάκρυνε πριν εκτελέσει με το κεφάλι ο Μασούρας, έπειτα από τη σέντρα του Τσιμίκα.

Στο 69’ έφυγε άουτ η κεφαλιά του Μαυροπάνου στο φάουλ του Μασούρα. Η Εθνική χωρίς φορ δεν μπορούσε να γεμίσει την περιοχή. Είχε τη μπάλα γύρω από την περιοχή της Γεωργίας και δεν υπήρχε παίκτης για να βγάλει τελική πάσα και κάποιος για να την δεχθεί…

Στο 80’, παράλληλα, κεφαλιά του Κβαρατσκέλια κατέληξε στα χέρια του Βλαχοδήμου, ενώ ο τελευταίος απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Οκριασβίλι.

Στο 88′ ο Τζόλης από αριστερά έκανε σουτ με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και σε εκείνο το σημείο ο Λιθουανός ρέφερε κλήθηκε στο VAR να δει μία φάση και το χέρι του Γκιορμπελίτζε σε μονομαχία με τον Χατζηδιάκο. Έδωσε τελικά πέναλτι και ο Μπακασέτας έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λόρια για το 0-1.

Συνθέσεις

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ) : Λόρια, Γκιορμπελίτζε, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κοτσολάβα, Κανκάβα, Αμπουρζάνια (90+2′ Νταβιντασβίλι), Κβαρατσέλια, Λομπζανίτζε (90+2′ Κβιλιτάλια), Τσακβετάτζε (60′ Γκβίλια), Μικελτάτζε (60′ Οκριασβίλι)

Ελλάδα (Φαν τ’ Σχιπ) : Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Σιώπης (85′ Μάνταλος), Παυλίδης (46′ Πέλκας), Μασούρας (78′ Τζόλης)

Τα αποτελέσματα στον 2ο όμιλο

Γεωργία – Ελλάδα  0-2
Σουηδία – Κόσοβο  3-0
Ρεπό : Ισπανία

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ισπανία 6 4 1 1 13 5 8 13
2 Σουηδία 5 4 0 1 10 3 7 12
3 Ελλάδα 5 2 3 0 7 4 3 9
4 Κόσοβο 6 1 1 4 3 12 -9 4
5 Γεωργία 6 0 1 5 2 11 -9 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected