Κατηγορίες
Διάφορα

Σοβαρές ζημιές και προβλήματα από τη νεροποντή στο Πήλιο, βράχος καταπλάκωσε σπίτι και αυτοκίνητα στη Ζαγορά (photos)

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργήθηκαν από την έντονη νεροποντή στη Μακρυράχη Πηλίου.

Όπως καταγράφει ο φωτογραφικός φακός του TheNewspaper.gr τα ορμητικά νερά παρέσυραν φερτές ύλες, πέτρες και διάφορα υλικά, προκαλώντας καταστροφές στο χωριό, σε κατοικίες και καταστήματα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων για αρκετή ώρα διεκόπη, καθώς ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Βράχος καταπλάκωσε σπίτι και αυτοκίνητα στη Ζαγορά

Μνήμες του 2018 ξαναζεί το Πήλιο από χθες το βράδυ, όταν η κακοκαιρία “Αθηνά” ξεκίνησε το καταστροφικό πέρασμά της από την περιοχή της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, ενώ ένα σπίτι καταπλακώθηκε από μεγάλο βράχο, ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Από τη μανία των στοιχείων της φύσης και τα κατολισθητικά φαινόμενα έχουν προκληθεί ζημιές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Αγώνας γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Τρία μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας επιχειρούν στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου παρουσιάζονται και τα σημαντικότερα προβλήματα.

δείτε φωτογραφίες στο thenewspaper

error: Protected