Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας : Η διαδικασία των Play off και Play out στη Β Ερασιτεχνική

Συμπληρωματική προκήρυξη δημοσίευσε η ΕΠΣ Ημαθίας, με την οποία κάνει γνωστή τη διαδικασία των αγώνων διαβάθμισης, μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανωτέρω, όλες οι ομάδες συμμετέχουν στα play-off και των play-out, ένας τρόπος διεξαγωγής που είναι εφάμιλλος της Α κατηγορίας η οποία θα “χωριστεί” σε δύο μέρη για την αντίστοιχη διαδικασία.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο για καθένα από τους δύο (2) ομίλους, θα αγωνιστούν στα play-off και αυτές που θα τερματίσουν από την 5η μέχρι και την 9η θέση της βαθμολογίας θα παίξουν στα play-out.

Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο (2) γύρων, δηλαδή έξι (6) αγωνιστικών play-off και δέκα (10) αγωνιστικών play-out, όλοι εναντίον όλων.

Στο εν λόγω μίνι πρωτάθλημα οι συμμετέχουσες ομάδες διατηρούν το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων play-off και play-out, οι καταλαμβάνουν τις οριστικές τους θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, σύμφωνα με τις οποίες:

α. Ανακηρύσσονται οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων και προβιβάζονται στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

β. Ορίζεται μονός αγώνας κατάταξης μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των δύο (2) ομίλων της Β’ Ερασιτεχνικής για την ανάδειξη του πρωταθλητή της κατηγορίας. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που κατατάχθηκε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

γ. Προβιβάζονται στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, εκτός από τις δύο (2) πρωταθλήτριες ομάδες, και οι δύο (2) δευτεραθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων της Β κατηγορίας, όπως προέκυψαν από τη διαδικασία των αγώνων play-off.

δ. Ορίζεται η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της κατηγορίας και η σειρά των επιλαχουσών ομάδων για την κάλυψη οποιουδήποτε κενού υπάρχει στην Α’ Ερασιτεχνική κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023. Για τον ορισμό της ενιαίας βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων της κατηγορίας υπολογίζονται οι οριστικές θέσεις που καταλαμβάνουν οι ομάδες, μετά τους αγώνες play-off και play-out.

ε. Υποβιβάζονται στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που κατέλαβαν την 9η θέση της βαθμολογίας για καθένα από τους δύο  (2) ομίλους της Β’, μετά τους αγώνες play-out, ως οι ηττημένες των αγώνων play-out.

Αναλυτικά η προκήρυξη ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected