Εθνικές Ομάδες

Κρίμα κι άδικο για την Εθνική, ατομικά λάθη οδήγησαν στην ήττα (vid)

Μία συγκλονιστική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, διαδέχθηκαν μια σειρά από λάθη στην αρχή του δευτέρου για να “γκρεμίσει” ότι έχτιζε.

Ένα πρώτο ημίχρονο που οι παίκτες της Εθνικής μας έπαιξαν σαν τη “γάτα με το ποντίκι” τη Σουηδία και αδικείται από το μηδέν μπροστά, καθώς είχε δύο δοκάρια (Μασούρας και Παυλίδης), που αν έστω ένα εξ αυτών είχε άλλη κατάληξη, θα βλέπαμε ένα άλλο ματς.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους όμως, μία κακή εκτίμηση και λάθος προβολή από τον Μαυροπάνο πάνω στον Ίσακ, απέφερε το πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στους Σουηδούς (59′ με τον Φόρσμπεργκ) και δέκα λεπτά αργότερα, ο Χατζηδιάκος άργησε χαρακτηριστικά και έδωσε τη δυνατότητα στον Ίσακ την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Έλληνας αμυντικός μάλιστα αποβλήθηκε στη συνέχεια και μαζί με τον Μπακασέτα που συμπλήρωσε κάρτες, θα απουσιάσουν από το επόμενο παιχνίδι με την Ισπανία.

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, η Εθνική μας θέλει ένα θαύμα και συγκεκριμένα να κερδίσει τα δύο εναπομείναντα ματς (Ισπανία εντός και Εσθονία εκτός), με την προϋπόθεση βεβαίως οι φιούριος ρόχας να μην κερδίσουν τη Σουηδία, την οποία υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική

To φιλμ

Η Ελλάδα είχε ισορροπία στις γραμμές της στο πρώτο ημίχρονο και επιδίωξε να βάλει προβληματισμούς στην άμυνα της Σουηδίας, παίζοντας έξυπνα και γρήγορα στο χώρο.

Ο Μασούρας με την ταχύτητά του κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα καθώς ήταν κι αυτός που σε όλα τα τελειώματα της Εθνικής είχε πρωταγωνιστικό ρόλο: Στο 4′ σκόραρε αλλά ήταν οφσάιντ, ενώ στο 21′ σημάδεψε το δοκάρι στην πρώτη πιο σημαντική ευκαιρία της.

Η Ελλάδα που συνέχισε να πατάει καλύτερα και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και κατοχή μπάλας, άγγιξε το γκολ και στο 39′ όταν ο Παυλίδης είχε δοκάρι με γυριστή κεφαλιά.

Αμυντικά, η «γαλανόλευκη» σε ένα 45λεπτο που ήταν αφεντικό στο γήπεδο, δεν κινδύνεψε από την Σουηδία που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα αλλά ούτε και να πατήσει στην περιοχή του Βλαχοδήμου για να απειλήσει.

Όσο μυαλωμένο παιχνίδι έκανε στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική, άλλα τόσα σοβαρότατα λάθη έκανε στο δεύτερο. Στο 56′ ο Μπουχαλάκης έκανε πάσα στον Κουάισον και το σουτ που επιχείρησε ο Σουηδός φορ υποχρέωσε σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Βλαχοδήμο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαυροπάνος έπεσε άτσαλα πάνω στον Ίσακ, τον ανέτρεψε ξεκάθαρα και ο Γερμανός διαιτητής Tobias Stieler καταλόγισε πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ στο 59′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0. Από εκείνο το σημείο αποσυντονίστηκε πλήρως η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Δέκα λεπτά μετά το γκολ του Φόρσμπεργκ, ήρθε και νέο δώρο από την ελληνική ομάδα.

Ο Όλσεν έκανε βολέ, ο Χατζηδιάκος δεν λειτούργησε σωστά, υπήρξε ασυνεννοησία με Βλαχοδήμο και Μαυροπάνο, ο Ίσακ επωφελήθηκε, πλάσαρε μέσα από την περιοχή και σκόραρε για το 2-0 στο 69′. Χρειάστηκε να μπει και δεύτερο γκολ από τους Σουηδούς για να αντιδράσει από τον πάγκο ο Ολλανδός προπονητής, ρίχνοντας στο ματς Τζόλη και Πέλκα, αλλά ήταν αργά. Οτιδήποτε κι αν έκανε από τον πάγκο ο ομοσπονδιακός προπονητής, δεν στάθηκε ικανό ούτε καν να αλλάξει εικόνα προς το καλύτερο. Τα λεπτά που είχαν απομείνει ήταν απλά διαδικαστικά. Χωρίς η Σουηδία να είναι καλύτερη, τιμώρησε την Ελλάδα που έκανε αμυντικά λάθη και που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χατζηδιάκου στο 86′.

Συνθέσεις

Σουηδία (Γιαν Άντερσον) : Όλσεν, Αγκουστίνσον, Κραφτ, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Φόρσμπεργκ (86′ Όλσον Μ.), Κλάσον (82′ Σβάνμπεργκ), Έκνταλ (82′ Καζούστ), Όλσον Κ., Ίσακ, Κουάισον (87′ Γιόκερς)

Ελλάδα (Φαν τ’ Σχιπ) : Βλαχοδήμος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Χατζηδιάκος, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας)

Group Β

Σουηδία – Ελλάδα  2-0
Κόσοβο – Γεωργία  1-2
Ρεπό : Ισπανία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Σουηδία 6 5 0 1 12 3 9 15
2 Ισπανία 6 4 1 1 13 5 8 13
3 Ελλάδα 6 2 3 1 7 6 1 9
4 Γεωργία 7 1 1 5 4 12 -8 4
5 Κόσοβο 7 1 1 5 4 14 -10 4

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected