Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλες νίκες για Παπαμιχαήλ και Ματούλα, έως τις “16” η Χριστοφή

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πάλεψε για 3 ώρες απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά Miriam Bianca Bulgaru και κατάφερε να την κερδίσει στο tie-break του 3ου σετ, για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Lagos στην Πορτογαλία.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Ελληνίδα αθλήτρια επικράτησε της Bulgaru με 3-6, 6-3, 7-6 (1) έπειτα από 3 ώρες και 2 λεπτά έντονης μάχης, για να μπει στην καλύτερη 8άδα της δυνατής διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της πόλης Lagos στην Πορτογαλία.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.210 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την απώλεια του 1ου σετ, αλλά πήρε από νωρίς τον έλεγχο στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1 και δεν επέτρεψε στη Ρουμάνα παίκτρια να την ισοφαρίσει.

Πολύ κλειστό ήταν και 3ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτριες πήγαν χέρι-χέρι ως το τέλος και η Δέσποινα χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά, στο 4-5. Λίγο μετά προηγήθηκε με break για το 6-5, αλλά υπέστη νέο break και οδηγήθηκε στο tie-break, όπου παρόλα αυτά ήταν αλάνθαστη και κυριάρχησε, για να επιβληθεί με 7-1.

Στα προημιτελικά της hardcourt διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει τη Βρετανίδα Naiktha Bains, που είναι 23 ετών και βρίσκεται στο Νο.264 του κόσμου, ενώ έχει περάσει και από το Νο.199. Η Bains κέρδισε την Irina Khromacheva κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, με 6-1, 6-4.

Μάρθα Ματούλα

Η Μάρθα Ματούλα πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Oana Gavrila και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της Σωζόπολης στη Βουλγαρία. Μέχρι τις “16” καλύτερες έφτασε η Ελένη Χριστοφή, που επίσης είχε πολύ καλή παρουσία.

Η Μάρθα Ματούλα έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς και πέτυχε μια πολύ εντυπωσιακή νίκη επί της Ρουμάνας Oana Gavrila, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.711 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA (No.22 στην κατάταξη της ITF), με 6-0, 6-2, σε 64 μόλις λεπτά.

Η 24χρονη Ελληνίδα ήταν πίσω με 2-2, 30-0 στο 1ο σετ, αλλά κράτησε το σερβίς της με 4 συνεχόμενους πόντους και στη συνέχεια κυριάρχησε απολύτως στο court, για να πάρει 10 games στη σειρά και να φτάσει σ’ αυτή την άνετη και εντυπωσιακή πρόκριση.

Στα προημιτελικά η Ματούλα θα αντιμετωπίσει είτε τη Γαλλίδα Selena Janicijevic, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.610 στον κόσμο, είτε τη Σλοβάκα Mia Chudejova, που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά.

Από τα προκριματικά ξεκίνησε και η Ελένη Χριστοφή, η οποία είχε επίσης μια πολύ καλή εβδομάδα στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας. Η 23χρονη Ελληνίδα παίκτρια, μετά τις 3 νίκες που είχε πετύχει στα προκριματικά απέναντι στις Maria Aldea Wesselly (6-0, 6-4), Anna Ozerova (5-0, εγκατάλειψη) και Defne Cipanli (6-1, 6-3), κέρδισε σήμερα και την επίσης qualifier Daria Zelinskaya από τη Ρωσία, με 6-3, 6-3.

Προκρίθηκε στις “16” καλύτερες παίκτριες και λίγες ώρες μετά τη νίκη επί της Zelinskaya, έδωσε και τον πολύ δύσκολο αγώνα με τη Βουλγάρα Julia Terziyska, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.592 στην παγκόσμια κατάταξη, γνωρίζοντας την ήττα με 6-0, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P