Κατηγορίες
Διάφορα

Εύβοια: Κόβει την ανάσα ο απεγκλωβισμός οικογένειας τουριστών με τα παιδιά τους (vid)

Η άμεση επέμβαση και η αυτοθυσία των ανδρών της Πυροσβεστικής έδωσαν τέλος στον εφιάλτη που έζησε χθες το απόγευμα (14/10) μια οικογένεια Γερμανών τουριστών, στην περιοχή του Λημνιώνα, στην Εύβοια, όταν εγκλωβίστηκαν από τον υδάτινο κλοιό της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Όπως περιέγραψε στον Alpha ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, Περικλής Κουλκουβίνης, οι γονείς με τα τρία μικρά παιδιά τους κάλεσαν για βοήθεια γύρω στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, λέγοντας πως είναι εγκλωβισμένοι σε μια κατοικία, από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και με τρία οχήματα έσπευσε στο σημείο όπου και επιχείρησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τα πλάνα εξάλλου που προβλήθηκαν αποτυπώνουν καθαρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών όπου δεμένοι με σχοινιά επιχειρούσαν μέσα στα ορμητικά νερά. Όπως ανέφερε ο κ. Κουλκουβίνης, οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν τη μητέρα με τα δύο παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο σε στέγη του οικήματος και τους μετέφεραν σε ασφαλές μέρος.

Νωρίτερα, ο πατέρας με το άλλο παιδί είχαν καταφέρει να βρουν τρόπο για να περάσουν τα ορμητικά νερά και βγουν από τον υδάτινο εφιάλτη.

δείτε το βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected