Κατηγορίες
Basket

Μιλγουόκι Μπακς : Το ρόστερ των πρωταθλητών ενόψει της σεζόν 2021/2022

Αντί να εφησυχάσουν μετά τον περυσινό τίτλο, οι Μπακς έβαλαν το επόμενο μεγάλο στοίχημα: τη διατήρηση των κεκτημένων στο ΝΒΑ. Ο δρόμος έχει πολλά εμπόδια, αλλά τίποτα δεν είναι, πλέον, ακατόρθωτο. Γι’ αυτό φρόντισαν να ενισχύουν το ρόστερ τους με έξτρα λύσεις και την απαιτούμενη ευελιξία.

Θ’ ασπαστούμε τη γνώμη του Μάικλ Τζόρνταν – όλο και κάτι θα γνωρίζει παραπάνω. Τι ανέφερε ο Air (και ιδιοκτήτης των Χόρνετς) σε τηλεοπτική εκπομπή; Ότι “είναι δύσκολο να βγάλεις από τη μέση τους Μιλγουόκι Μπακς”.

Ναι μεν οι πρωταθλητές του 2021 είναι ο στόχος κάθε δελφίνου, άρα τα αντίπαλα κίνητρα για νίκη-αποκαθήλωση θα είναι πολλαπλάσια. Πόσο μάλλον ομάδων με μακρά πορεία και παράδοση και δυναμική, οι οποίες φρόντισαν να ενισχυθούν (αποδυναμώνοντας άλλες) για να διεκδικήσουν -με περισσότερες πιθανότητες- τον τίτλο. Την ίδια ώρα όμως τα Ελάφια δεν ξόδεψαν το καλοκαίρι τους πανηγυρίζοντας από το μεθύσι της σαμπάνιας. Ούτε επαναπαύτηκαν στις δάφνες του. Έβαλαν κάτω τα δεδομένα, έκαναν τους λογαριασμούς και κινήθηκαν αναλογικά με τις αγωνιστικές ανάγκες τους έτσι ώστε η ισχύς του ρόστερ όχι μόνο να διατηρηθεί στο ίδιο υψηλό επίπεδο, αλλά να λάβει την απαραίτητη δόση ενίσχυσης.

Φερ’ ειπείν για τον (πανάκριβο) Πι Τζέι Τάκερ που χάθηκε, ήρθε ο (πολύ πιο συμφέρον οικονομικά) Σέμι Οτζελέγε. Ένας εξίσου σκληρός φόργουορντ, ο οποίος έχει μάθει ν’ αναλαμβάνει ρόλους εξολοθρευτή και να θυσιάζεται ξεκάθαρα για το κάθε σύνολο που υπηρετεί. Το έκανε, ούτως ή άλλως, με αξιοπρέπεια και συνέπεια για τέσσερα χρόνια στους Μπόστον Σέλτικς.

Όπως αναφέρει το Sport24, στο Μιλγουόκι γύρισε, φυσικά, ο Τζορτζ Χιλ. Μια κίνηση με πολλή ουσία μέσα της. Όντως 35 ετών από τον περασμένο Μάιο ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, αλλά ταυτόχρονα με γνώση του περιβάλλοντος, των αποδυτηρίων και των ισορροπιών εντός ομάδας, με αποτέλεσμα η αναβάθμιση συγκριτικά με τον προκάτοχο της θέσης Τζεφ Τιγκ να είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι ο Χιλ είχε 8.7 πόντους και 2.4 ασίστ σε 30 αγώνες της κανονικής περιόδου, φτάνοντας να αγωνίζεται περισσότερα από 20 λεπτά στα πλέι οφ ως σταθερό κομμάτι του ροτέισον των Σίξερς.

Ούτε, φυσικά, θα πρέπει να υποβαθμιστεί η προσθήκη του Γκρέισον Άλεν (ανταλλαγή με τους Γκρίζλις) και του Ρόντνι Χουντ (free agent από τους Ράπτορς) στα φτερά, καθώς φαίνεται ότι θα χαρίσει στον Μάικ Μπουντενχόλτζερ μια επιπλέον ευελιξία. Μια ευελιξία την οποία ο Μέριλ και ο Φορμπς (που έφυγαν) αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να του δώσουν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ιδίως ο πρώτος έρχεται με τη σκληράδα του να επικυρώσει τη σταδιακή βελτίωσή του μετά τα πρώτα τρία χρόνια του στη λίγκα, ενόσω ο δεύτερος θα κοιτάξει ν’ αρπάξει την ευκαιρία επανεκκίνησης της καριέρας του σε μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αυτό που επιτρέπει στους Μπακς να ξεχωρίζουν (και μαζί να αισιοδοξούν ότι θα επαναλάβουν την επιτυχία τους) είναι ο -φημισμένος- κορμός τους. Σ’ αυτόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κεντρικός άξονας στήριξης, αλλά με τους Μίντλετον – Λόπεζ – ΝτιΒιντσέντζο – Κόνατον και για δεύτερη σεζόν με τους τους Χολιντέι – Πόρτις να κινούνται γύρω του γνωρίζοντας ρόλους και ευθύνες, το Μιλγουόκι έχει αποκτήσει μια ταυτότητα που δεν αλλοιώνεται.

Το πλήρες ρόστερ των Μιλγουόκι Μπακς :

0. Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο (SG, 24, 1.95)
5. Ρόντνι Χουντ (SG, 29, 2.08)
7. Γκρέισον Άλεν (SG, 26, 1.95)
9. Μπόμπι Πόρτις (C, 26, 2.08)
11. Μπρουκ Λόπεζ (C, 33, 2.13)
12. Τζέιβεν ΝτεΛοριέ (23, 2.08) / Exhibit-10
13. Τζόρνταν Νουόρα (SF, 23, 2.07)
18. Γιώργος Καλαϊτζάκης (PG, 22, 2.07)
21. Τζριου Χολιντέι (PG, 31, 1.92)
22. Κρις Μίντλετον (SF, 30, 2.04)
24. Πατ Κόνατον (SF, 28, 1.98)
33. Τζορτζ Χιλ (PG, 35, 1.95)
34. Γιάννης Αντετοκούνμπο (PF, 27, 2.11)
37. Σέμι Οτζελέγε (PF, 27, 2.02)
43. Θανάσης Αντετοκούνμπο (PF, 29, 2.01)
51. Τρέμοντ Γουότερς (PG, 23, 1.78) / Εxhibit-10
54. Σάντρο Μαμουκελασβίλι (C, 22, 2.11) / Two Way
55. Τζάστιν Ρόμπινσον (24, 1.86) / Two Way
– Ρέιτζον Τάκερ (24, 1.92) / Exhibit 10

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected