Κατηγορίες
Διάφορα

Κατερίνη : Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών η δημοσιογράφος Μαρία Τσιώνη

Η πόλη της Κατερίνης έχασε έναν ακόμη νέο άνθρωπο, τη δημοσιογράφο Μαρία Τσιώνη.

Η Μαρία ήταν από την Εύβοια, σπούδασε στην Αθήνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δημοσιογραφία, και από το 2007 έζησε μαζί με τον άνδρα της, τον Ηλία Ιγνατιάδη που είναι Κατερινιώτης στην πόλη της Πιερίας, αποκτώντας μια κόρη, που υπεραγαπούσε.

Επέλεξε την πόλη της Κατερίνης σαν τόπο κατοικίας και επαγγελματικής δραστηριότητας, προσθέτοντας με την παρουσία της σε κάθε χώρο δουλειάς, όντας άτομο με προσόντα, ικανότητες και ευελιξία.

Δεν ήταν στατικό άτομο, ανοιγόταν στο καινούργιο. Η συγγραφή ήταν ταλέντο της και το απέδειξε γράφοντας ένα βιβλίο για παιδιά. Η «ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΕ-ΜΠΕ-ΛΑ» και η επιχείρηση «ΞΕΣΚΟΝΟΠΑΝΟ» από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ βγήκε αβίαστα, και από την εμπειρία της ως μητέρα. Άλλωστε από προτροπή της κόρης της δόθηκε το έναυσμα, το οποίο θα είχε σίγουρα συνέχεια, αφού όπως ανέφερε η ίδια είχε στα σκαριά προσχέδια και άλλων βιβλίων, τα οποία όμως ο πρόωρος χαμός διέκοψε παντοτινά.

Σ’ αυτή τη μεγάλη αγάπη ως μάνα αναφερόταν συχνά, κι εκεί πήγαινε πάντα ο νους της. Έλεγε σε μια από τις πολλές παρουσιάσεις βιβλίων που έκανε σε βιβλιοπωλείο της πόλης.

«Έχω μια κόρη 13 ετών, στην αρχή της εφηβείας. Θεωρώ πως ειδικά όποιος έχει παιδιά, μικρότερα ή μεγαλύτερα, επιβάλλεται να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Για να καταλάβει πόσο εύκολα ένα παιδί μπορεί να περάσει από τον κόσμο της ξεγνοιασιάς και της παιδικής αφέλειας στον σκληρό κόσμο των μεγάλων. Για να καταλάβει πώς ένα παιδί μπορεί από θύμα να γίνει άδικα θύτης στοιχειώνοντας όλη του τη ζωή…».

Έδινε τον καλύτερο εαυτό της σε όποια δουλειά κι αν έκανε. Αυτό έκανε εργαζόμενη στην εφημερίδα μας το «Ολύμπιο Βήμα«, θέτοντας τον πήχη ψηλά και δημιουργώντας μέτρο σύγκρισης.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της εισαγωγής της στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μια εβδομάδα περίπου διήρκησε η νοσηλεία της και έφυγε. Ήταν μόλις 47 ετών…

error: Protected