Διάφορα

Τις καλύτερες κριτικές λαμβάνει το βιβλίο της συνεργάτιδας μας, Νίκης Κελεσίδου. Απόλυτα επιτυχημένη η παρουσίαση στη Νάουσα (photos)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το “ταξίδι” του το βιβλίο “Βλέμμα χαμηλά” της συγγραφέως και συνεργάτιδας του sportsup.gr, Νίκης Κελεσίδου.

Παρουσία φίλων και συγγενών αλλά και πολλών που θέλησαν να ακούσουν από κοντά για την πραγματικά ενδιαφέρουσα και άκρως συγκινητική ιστορία που πραγματεύεται το βιβλίο, η Νίκη και οι συνεργάτες της περιέγραψαν με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού τα συγκλονιστικά βιώματα της εποχής αλλά και το πως έζησαν τα παιδιά μια καταστροφική περίοδο για την περιοχή.

Η παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης, «Βλέμμα χαμηλά» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16/10 στον πολυχώρο πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ (Βέτλανς), όπου μίλησε τόσο η ίδια για το πως γεννήθηκε η ιδέα της συγγραφής αλλά και η μεταφράστρια Ivana Stanojevic, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την ιστορία, λόγω και της χώρας απ όπου κατάγεται.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Την περίοδο 1992-95 χιλιάδες παιδιά σερβικής καταγωγής από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία φιλοξενήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παιδιά διάφορων ηλικιών βρήκαν καταφύγιο, έστω και για λίγες ημέρες, στην αγκαλιά που τόσο απλόχερα άνοιξαν οι ελληνικές οικογένειες.

Ένα από αυτά είναι ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου βιβλίου. Μέσα στις σελίδες του ξετυλίγονται οι εμπειρίες και τα συναισθήματα τόσο της οικογένειας που τον φιλοξένησε όσο και του ίδιου. Μια ιστορία που εξυμνεί το νόημα της αλληλεγγύης και της αγάπης. Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί.

Τρόποι διάθεσης :

δείτε βίντεο και φωτογραφίες :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected