Κατηγορίες
Διάφορα

Αρκούδα επιτέθηκε κυνηγό στην Κοζάνη, τον έσωσε το…κινητό του!

Ιδιαίτερα τυχερός στάθηκε ένας κυνηγός στον Αυγερινό Βοΐου του νομού Κοζάνης, καθώς σώθηκε μετά από επίθεση αρκούδας, χάρη στο κινητό που είχε στην τσέπη του.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, η αρκούδα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, όταν ο ίδιος πλησίασε πολύ κοντά στην φωλιά της, και του όρμησε δαγκώνοντάς τον.

Ο κυνηγός, Αθανάσιος Γάτας περιγράφει πώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το θηρίο όταν βγήκε για κυνήγι με μια παρέα για αγριογούρουνα. «Βγήκαμε για κυνήγι και πήγαμε στο δάσος.

Η αρκούδα δεν έφυγε από το λημέρι της και τυχαία πλησίασα πολύ κοντά, στο ένα μέτρο από τη φωλιά της, αυτή φοβήθηκε και ξαφνικά βλέπω ένα θηρίο να πετιέται πάνω μου», λέει.

«Αντί να φύγει, γύρισε και με άρπαξε»

«Έπεσα αριστερά για να της αφήσω περιθώριο να φύγει. Αυτή παραδόξως αντί να φύγει γύρισε και με άρπαξε από τον δεξί μηρό και μου έκανε και κάποιες αιχμές στο αριστερό πόδι από τα νύχια της» αναφέρει ο κ. Γάτας.

Η πάνω γνάθος της αρκούδας όμως βρήκε εμπόδιο καθώς «χτύπησε» πάνω στο κινητό που είχε στην τσέπη του κι έτσι ο κυνηγός σώθηκε, με τέσσερις δοντιές στο πόδι. «Εμείς είμαστε άνθρωποι του βουνού και έχουμε μάθει να ζούμε με το βουνό και με τις αρκούδες» σημειώνει ο κυνηγός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, χωρίς όμως το τραύμα του να είναι κάτι σοβαρό.

*Pronews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected