Κατηγορίες
Διάφορα

Ο ήρωας Pierpaolo που έσωσε τη ζωή του ιδιοκτήτη του με μία κίνηση (vid)

Στις 25 Οκτωβρίου 2011, τα πέντε ψαροχώρια Cinque Terre στην Ιταλία- τα οποία αποτελούσαν καιρό πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο – επλήγησαν από μία από τις χειρότερες πλημμύρες που είχε βιώσει ποτέ η περιοχή. Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι χάθηκαν. Για περιουσίες, δεν μιλάμε, ούτε λόγος… Οι δρόμοι της Vernazza, ίσως το πιο διάσημο από τα χωριά, ήταν βυθισμένοι στη λάσπη.

Όλοι στα Cinque Terre έχουν μια ιστορία να πουν από εκείνη την τρομακτική μέρα. Μία από τις πιο εκπληκτικές όμως προέρχεται από έναν τοπικό ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, τον Pierpaolo Paradisi. Τι μας λέει ο Pierpaolo; Ότι εκείνη τη μοιραία μέρα, του έσωσε τη ζωή ο σκύλος του, από τον οποίο έχει ονομάσει τώρα το ξενοδοχείο του.

Επέλεξε τον Leo από τη Σερβία- Ο μόνος που διασώθηκε
Το ξενοδοχείο Leo’s Lodge βρίσκεται ψηλά στους βράχους, πάνω από τη Vernazza, σε ένα χωριουδάκι που βρίσκεται ακριβώς πάνω στο Sentiero Azzurro, το διάσημο “μπλε μονοπάτι” που οι τουρίστες λατρεύουν να περπατούν. Τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως λέγεται ότι πάνε στα πέντε μικροσκοπικά χωριά που αποτελούν το Cinque Terre.

Πριν από μια δεκαετία όμως το Prevo και το Sentiero Azzuro καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις λάσπης παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους και θάβοντας τους δρόμους κάτω από τη λάσπη και τα συντρίμμια.

Ο Pierpaolo Paradisi, ξεκίνησε ένα τεράστιο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου αλλά πέντε χρόνια μετά, ήρθε η πλημμύρα. Μόλις ένα μήνα νωρίτερα, είχε αποκτήσει έναν σκύλο, τον Leo, ένα κουτάβι διάσωσης από τη Σερβία. Κοιτάζοντας στο Facebook, διάβασε για μια ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και για Σέρβους μοντέλα που έπαιρναν αδέσποτα, γάτες και σκύλους από την Ιταλία κάθε φορά που πήγαιναν για δουλειά.

«Στον πόλεμο (της Γιουγκοσλαβίας), οι άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα κατοικίδια ζώα τους (σκύλους, γάτες, χελώνες) και έτσι πολλαπλασιάστηκαν», λέει ο Paradisi: «Οπότε μέχρι τότε υπήρχε πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά».

Τα αδέσποτα θα μαζεύονταν και θα τα πήγαιναν σε κυνοκομεία, όπου, όπως παραθέτει ο Paradisi, κινδύνευαν να υποστούν ευθανασία εάν δεν είχαν υιοθετηθεί εντός 48 ωρών.

η συνέχεια στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected