Κατηγορίες
Διάφορα

Ακύρωση παρέλασης και στην Πέλλα

Να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Νομό Πέλλας αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Οκτωβρίου 2021 στο Διοικητήριο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Όπως αναφέρει το thefestival, στη σύσκεψη που κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόρης, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου Κατερίνα, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρούλα Κατσάρα ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Έδεσσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάντσης Δημήτριος ως εκπρόσωπος Δημάρχου Αλμωπίας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ζέρζης Πέτρος, κ.Νουσηκύρου Άλκης, και ο εκπρόσωπος του κ. Βασιλειάδη Βασίλειου, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Λόγγος Ευάγγελος εκπροσωπώντας και τις 2 νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας κ. Καλούδης Στέργιος, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Αγγελίδης Νίκος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Γερεμτζές Δημήτρης, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πέλλας κ. Καραντώνη Ελένη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Περδικάτσης Πέτρος.

Μετά την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και την εισήγηση της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Πέλλας κ. Καραντώνη Ελένη, η οποία περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρόντες.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων Covid 19 στο Νομό Πέλλας. Τα κρούσματα στην Πέλλα καθημερινά αυξάνονται σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό με αποτέλεσμα ο νομός σημειώνει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του και κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών είναι πρωταρχικός σκοπός.

«Δυστυχώς και φέτος θα τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο και τους Ήρωες της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Η διεξαγωγή των παρελάσεων θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού και επειδή έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε τις ανάλογες συνθήκες που θα προστατέψουν την υγεία των συμπολιτών μας αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των παρελάσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected