Κατηγορίες
Διάφορα

Ακύρωση παρελάσεων και σε άλλους νομούς

Μετά την Πέλλα, την Ημαθία, την Πιερία (λόγω covid-19) και τη Θεσσαλονίκη λόγω πένθους για τη Φώφη Γεννηματά, έγινε γνωστό ότι ακυρώνονται οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στη Δράμα, την Καβάλα, τη Ροδόπη και τον Έβρο.

Αυτή ήταν η απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστου Μέτιου, «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης».

Κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις στην υπόλοιπη χώρα

Σύγχυση είχε επικρατήσει πριν από λίγες ημέρες για τη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να διαψεύσει την Περιφέρεια και επισήμανε ότι όλες οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όπως τόνισε το υπουργείο, «όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών», συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών.

«Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

error: Protected