Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Ήττα στο AEL FC Arena για την Εθνική Γυναικών

Στο AEL FC Arena της Λάρισας, η Εθνική Γυναικών πάλεψε απέναντι στην ισχυρή Σλοβενία σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ Γυναικών 2023.

Η ομάδα του Γιώργου Κυριαζή τελικά γνώρισε την ήττα με 4-1, σε έναν αγώνα με σημαντικές απουσίες λόγω covid-19 αλλά και τον τραυματισμό της Αναστασίας Γκάτσου, που αποχώρησε στο 15ο λεπτό.

Σβερ (8′-59′), Πράζνικαρ (18′-86) οι σκόρερ της Σλοβενίας, η Δέσποινα Χατζηνικολάου στο 10ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ισοφάρισε για την Εθνική μας.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Χατζηχαρίστου, Χατζηνικολάου (73′ Στράντζαλη), Μίτκου (62′ Πούλιου), Γκάτσου (15′ λ.τ. Κιάμου), Κακαμπούκη, Σιδηρά, Μάρκου, Σπυριδωνίδου (46′ Γεωργίου), Μωραΐτου, Κόγγουλη (84′ Καλδαρίδου), Παλαμά.

Σλοβενία: Μέρσνικ, Κος, Ρόζμαριτς, Κόροσετς, Έρμαν (46′ Κρίτζαι), Ζβερ (71′ Πρέντανιτς), Κοντς (81′ Μάκοβετς), Πράζνικαρ, Κολμπλ (46′ Μίλοβιτς), Έρτζεν, Ρόγκαν (89′ Μόρι).

Γιώργος Κυριαζής : “Θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια”

Μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής Γυναικών με τη Σλοβενία στη Λάρισα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κυριαζής και η Δανάη Σιδηρά, από τις παλαιότερες παίκτριες της ομάδας, μίλησαν για το ματς αλλά και για τη συνέχεια της προσπάθειας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023.

“Αν και είχαμε τις ατυχίες μας τόσο τις προηγούμενες μέρες όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, θεωρώ ότι κι εμείς από την πλευρά μας αδικήσαμε σε ένα βαθμό τους εαυτούς μας. Ωστόσο υπάρχουν θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε από το ματς, όπως τα τρεξίματα των κοριτσιών και η συνολική προσπάθεια. Όσο για τη συνέχεια, δεν θα αλλάξω άποψη και θα τονίσω ξανά αυτό που λέω από την αρχή της διοργάνωσης, ότι δηλαδή θα κοιτάμε τα παιχνίδια ένα-ένα. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την Ουαλία, μια δυνατή ομάδα η οποία και αυτή διεκδικεί τη δεύτερη θέση. Θα αναλύσουμε το σημερινό ματς, θα δούμε τα λάθη μας και θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα παιχνίδια ως το τέλος της προκριματικής φάσης.”

Η έμπειρη Δανάη Σιδηρά δήλωσε από την πλευρά της σχετικά με τον αγώνα: “Περάσαμε δύο πολύ δύσκολες μέρες με το ζήτημα του Covid και η δυσκολία συνεχίστηκε και στον αγώνα, ο οποίος “στράβωσε” από την αρχή με τον τραυματισμό της Γκάτσου. Όμως δείξαμε ψυχή και αντιδράσαμε, όμως και στη συνέχεια είχαμε τις ατυχίες μας μέσα στο παιχνίδι. Δεν θα βάλουμε το κεφάλι κάτω, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Σήμερα μπορεί να ηττηθήκαμε αλλά δείξαμε σε σημεία του αγώνα ότι έχουμε ψυχή και μπορούμε να αντιδρούμε”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected