Κατηγορίες
Διάφορα

Γιατί η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα στα σύνορα με Ουκρανία; (vid)

H στρατιωτική κινητικότητα στην πόλη Γέλνια, η οποία βρίσκεται στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία και Ουκρανία, προκαλεί ανησυχία.

Όπως αναφέρει το Sportime, η αρχή έγινε με τις δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Άρματα μάχης, τεθωρακισμένες μονάδες, πυροβολικό, καθώς και χερσαία στρατεύματα συγκεντρώνονται έξω από την πόλη Γέλνια. Στρατιωτικά τρένα και νηοπομπές φορτηγών μετέφεραν τανκς και πυραύλους κοντά στην Ουκρανία. Συγκεκριμένες εικόνες έχουν δημοσιευθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε μερικές στην τουρκική ιστοσελίδα «Milliyet».

Εσχάτως εκφράζεται φόβος ότι η ένταση με την Ουκρανία θα μετατραπεί σε πόλεμο και οι συγκεκριμένες εικόνες το μαρτυρούν.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι το Κίεβο προσπαθεί να δημιουργήσει μια προκλητική κατάσταση στο Ντονμπάς. Επίσης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι η Ουκρανία προσπαθεί να παρασύρει τη Ρωσία σε στρατιωτικές ενέργειες.

«Ναι, υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης. Παρατηρούμε προσπάθειες δημιουργίας μιας προκλητικής κατάστασης, ωθώντας τις πολιτοφυλακές να απαντήσουν, σε ενέργειες που περιλαμβάνουν τη χρήση βίας». Αυτές ήταν μερικές από τις δηλώσεις του Λάβροφ στο κανάλι «Russia-24».

Τι λένε οι ΗΠΑ για Ρωσία και Ουκρανία
Οι ΗΠΑ εκφράζουν ανοικτά την ανησυχία τους για τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Πλέον και το Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση, όπως αναφέρουν αμερικανικά Μέσα.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, επιβεβαίωσε στην «Washington Post» ότι υπάρχει κάποια δραστηριότητα. Υποστηρίζει, βέβαια, ότι δεν είναι και τόσο έντονη εν συγκρίσει με προηγούμενες.

Την Τρίτη, βέβαια, το Κρεμλίνο διέψευσε τα δημοσιεύματα περί συγκέντρωσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία. Δήλωσε ωστόσο ότι ανήκει και στη διακριτική ευχέρεια της Μόσχας το πού μετακινεί τα στρατεύματα στο έδαφός της.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κρατών για την Ανατολική Ουκρανία κρατά επτά ολόκληρα χρόνια, θα πρέπει να προσθέσουμε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected