Κατηγορίες
Διάφορα

Μόνο με rapid test θα τρώνε σε εστιατόρια οι ανεμβολίαστοι, το ίδιο για είσοδο σε τράπεζες και καταστήματα λιανεμπορίου! (vid)

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, οι οποίες περιλαμβάνουν νέα μέτρα, όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια πανδημίας στην Ελλάδα.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε πως το μέτρο της αναστολής των ιατρών που δεν έχουν εμβολιαστεί συνεχίζεται κανονικά και πως στη Βόρεια Ελλάδα έχουν παραχωρηθεί κλίνες και δίνονται κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς για να συνδράμουν.

Την ίδια ώρα, ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση εμβολίου σε όσους έχουν κάνει δύο δόσεις και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες.

Ανέφερε επίσης ότι ξεκινούν οι ενημερώσεις του ανεμβολίαστου πληθυσμού για να πειστούν να εμβολιαστούν με τηλεοπτικά σποτ και SMS.

Νέα μέτρα για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν

Από το Σάββατο 6/11 για την προστασία των ανεμβολίαστων για να μην κινδυνεύσουν παραπάνω (όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υπουργός), όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα πρέπει να προσέρχονται στην εργασία με δύο rapid τεστ εβδομαδιαίως.

Υποχρεωτικά θα είναι τα PCR ή rapid σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης. Δεν θα χρειάζεται τεστ για τις αναγκαίες δραστηριότητες, για τρόφιμα, φαρμακεία ή άσκηση θρησκευτικού δικαιώματος.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι έλεγχοι με πιστοποιητικό και ταυτοπροσωπεία. Διπλασιάζονται τα πρόστιμα στα 5000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected