Κατηγορίες
Διάφορα

Η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει από μόνη της την είσοδο των πιστών στην εκκλησία μόνο με rapid test!

Ανατροπή για τις εκκλησίες, με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου.

Μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων για τα μέτρα έναντι των ανεμβολίαστων που δεν αφορούν τις εκκλησίες, η Ιερά Σύνοδος προέβη σε μια κίνηση που μοιάζει σαν ένα άτυπο “ευχαριστώ” προς τη κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το News247, δεδομένου ότι εξαιρείται επί της ουσίας από τα μέτρα έναντι της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, μιας και ουδείς γνωρίζει ποιος θα ελέγχει εκείνους που θα ελέγχουν τους ανεμβολίαστους ιερείς ως προς το αν θα κάνουν rapid test ή όχι, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης εγκύκλιο με “πατρικές” παραινέσεις, σχετικά με την τήρηση των μέτρων που δεν προβλέπονται καν από την ίδια τη κυβέρνηση!

Στην εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος, καλεί όλους τους πιστούς και τους κληρικούς για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και προτρέπει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr), ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο έλεγχος των τεστ θα γίνεται από… τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια. Κάτι που προφανώς, επιβεβαιώνει πως η Εκκλησία αφήνεται για ακόμη μια φορά να “αυτορυθμιστεί”…

Όπως χαρακτηριστικά διατυπώνεται, “απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι’ υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγ μασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέρ γειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού)”.

Όλα αυτά την ώρα που το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέντευξή του στο MEGA και αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται για την είσοδο των πολιτών στις εκκλησίες, έκανε λόγο για “αδυναμία ελέγχου” των τεστ στους χώρους λατρείας, ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε. Αλλά το ζήτημα εδώ δεν είναι οι εκκλησίες μόνο. Είναι η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας και ένα ταυτοτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων, το οποίο δυστυχώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί και το κάνει σήμερα”.

Όπως άλλωστε διαρρέεται, η εν λόγω εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Κορονοϊός: Η Εκκλησία κάνει τη

Εξαδάκτυλος: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από το μέτρο των rapid test
Το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προσπάθησε να εξηγήσει την εξαίρεση των Εκκλησιών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως “δεν είναι ίδιος ο κόσμος που θα πάει στην εκκλησία την Κυριακή με αυτούς που μετακινούνται καθημερινά”.

“Το μέτρο θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χάσμα, καθώς στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει η επίσημη, υπεύθυνη στάση απέναντι στον εμβολιασμό, ωστόσο υπάρχει κι ένα κομμάτι που πιστεύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε για να πλήξει την πίστη και τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Αν θέλουμε να διογκώσουμε το χάσμα και να μην καταφέρουμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, ορθώς ασχολούμαστε με την εκκλησία”, υπογράμμισε, ξεχνώντας μάλιστα τις εικόνες ιερέων “υπεράνω νόμου” που προτρέπουν πιστούς να μην εμβολιάζονται και να κατεβάζουν τις μάσκες τους μέσα στους ναούς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected