Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Με το βλέμμα στην επόμενη διοργάνωση η Εθνική, ήττα από την Ισπανία

Τέλος στα όνειρα για την παρουσία της για τρίτη φορά στην ιστορία της σε μια τελική φάση Μουντιάλ για την Εθνική μας.

Η ήττα από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ έριξε τίτλους τέλους στην προσπάθεια της γαλανόλευκης, που είχε μεν καλή παρουσία αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα.

Οι Ισπανοί πέτυχαν ένα γκολ από τα 11 βήματα (αμφισβητούμενο είναι αλήθεια, καθώς φαίνεται να υπάρχει επιθετικό φάουλ) και διαχειρίστηκαν όπως κάνουν σχεδόν πάντα το παιχνίδι και έτσι με νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σουηδία, προκρίνονται στα τελικά του Κατάρ.

Οι φιούριος ρόχας έδειξαν από την αρχή την πρόθεση τους να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όπως και το έπραξαν.

Από τα πρώτα λεπτά, με το αδιάλειπτο pressing, προσπάθησε να βρει τους κατάλληλους διαδρόμους προς την εστία του Βλαχοδήμου, με την Ελλάδα να είναι ως επί τω πλείστον σε θέση άμυνας.

Κι όμως. η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Εθνική μας και συγκεκριμένα στο 21′ όταν ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη των Ισπανών σε μία φάση που ουσιαστικά έφτιαξε ο Παυλίδης, αλλά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε τελικά ως off side.

Στο 23′ ο Ντε Τομάς σούταρε δυνατά αλλά ο Γούτας έκοψε σε κόρνερ, όμως στην εξέλιξη της φάσης, η Ισπανία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρτίνες από τον Γιαννούλη. Ο Σαράμπια ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 0-1,

Στο 34′ λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, όταν ο Σιώπης έκανε το λάθος αλλά ο Τσιμίκας επενέβη σωτήρια και πρόλαβε τον Ντε Τομάς.

Στο 36′ ο Μοράτα πέρασε τον Γούτα και έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να κάνει μεγάλη επέμβαση, σε μια ακόμη καλή στιγμή για τους Ισπανούς.

To δεύτερο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την Εθνική μας να είναι μεν πιο επιθετική με την είσοδο Τζόλη και Δουβίκα, ωστόσο δεν καταγράφηκε καμία καλή στιγμή στα καρέ του Σιμόν.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Τζον Φαν ‘τ Σχιπ) : Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Γούτας, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Δουβίκας), Ανδρούτσος, Παυλίδης (46’ Τζόλης), Μάνταλος, Τσιμίκας, Σιώπης.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε) : Σιμόν, Μαρτίνεθ (89′ Αθπιλικουέτα), Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλς), Κόκε, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Γκαγιά, Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Σαράμπια (57′ Όλμο)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ισπανία 8 5 1 2 14 7 7 16
2 Σουηδία 6 5 0 1 12 3 9 15
3 Ελλάδα 7 2 3 2 7 7 0 9
4 Γεωργία 8 2 1 5 6 12 -6 7
5 Κόσοβο 7 1 1 5 4 14 -10 4

Η τελευταία αγωνιστική (14/11)

Κόσοβο – Ελλάδα
Ισπανία – Σουηδία
Ρεπό : Γεωργία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected