Διάφορα

Στα 93.5 εκατομμύρια δολάρια το ημερήσιο κέρδος των εταιριών που παράγουν εμβόλια!

Ο Κορονοϊός συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση με τρεις φαρμακευτικές εταιρείες να κερδίζουν εξωφρενικά ποσά από την πώληση των εμβολίων τους, ενώ κάποιες άλλες τα παρέχουν σε τιμές κόστους.

Όπως αναφέρει το Sportime, τα έσοδα τους μέσα στο 2021 θα φτάσουν τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια, με το εμβόλιο τους που παρέχουν στους ασθενείς με τον ιό.

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχουν διαρρεύσει οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες στην αγορά, τα χρήματα που θα βγάλουν είναι εξωφρενικά για την Pfizer, την Moderna αλλά και την BioNTech.

Δηλαδή βάζουν στα ταμεία τους, 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο και 65.000 δολάρια το λεπτό. Ενώ ανά ημέρα τα χρήματα που εισπράττουν είναι 93,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από την πώληση των εμβολίων τους για την πανδημία στις αναπτυσσόμενες χώρες, σε σχέση με αυτές που είναι λιγότερο. Καθώς στις τελευταίες το ποσοστό των ατόμων που έχουν κάνει το εμβόλιο, όπως η Ελλάδα είναι μικρότερο.

Σε αντίθεση με τις εταιρείες που αναφέρθηκαν ήδη, το ίδιο δεν συμβαίνει με τις AstraZeneca και Johnson & Johnson. Οι οποίες διοχετεύουν στην αγορά τα προϊόντα τους σε τιμή κόστους.

Η Μάαζα Σεγιούμ που είναι υπεύθυνη του γραφείου για την Αφρική της People’s Vaccine Alliance και της African Alliance τόνισε πως είναι ανήθικο για κάποιες εταιρείες να κερδίζουν τόσο χρήματα το λεπτό. Ενώ σε χώρες που δεν έχουν τόσα χρήματα, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί και ζουν σ’ αυτές είναι μόλις 2%.

Επίσης κατηγορεί τις τρεις αυτές εταιρίες πως ενώ έχουν βγάλει εκατομμύρια δολάρια, δεν έχουν μεταφέρει την τεχνολογία του εμβολίου τους, στις λιγότερο αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να πέσουν οι τιμές τους και να σωθούν πάρα πολλές ζωές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected