Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα ημιτελικά του WTA Finals η εκπληκτική Σάκκαρη! (vids)

© WTA Finals

Η Μαρία Σάκκαρη πήγε στη Γουαδαλαχάρα για να μείνει και στο ντεμπούτο της στο WTA Finals φρόντισε να είναι στα ημιτελικά, όπου θα έχει τη δυνατότητα μαζί με άλλες τρεις παίκτριες να διεκδικήσει την κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου.

Στον μεγάλο αγώνα που έκρινε τη 2η θέση του ομίλου Chichén Itzá, η Σάκκαρη επικράτησε της Sabalenka με 7-6 (1), 6-7 (6), 6-3 έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη, που χρειάστηκε 2 ώρες και 46 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Σάκκαρη έπαιξε πολύ καλό τένις και κέρδισε για 1η φορά τη Sabalenka από το 2019, όταν το είχε κάνει επίσης στα τρία σετ στο Σινσινάτι, και μετά από 4 διαδοχικές ήττες που είχε από τη Λευκορωσίδα.

Η 26χρονη Ελληνίδα έκανε εξαιρετική δουλειά στο να περιορίσει τα αβίαστα λάθη, τελειώνοντας τον αγώνα με 27 winners και 36 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που η Sabalenka είχε 29 winners και 56 αβίαστα λάθη – 20 από τα οποία ήρθαν απευθείας από τη γραμμή του σερβίς (double faults).

Το ματς ξεκίνησε με δυο break, ένα για κάθε παίκτρια, και έκτοτε η Sabalenka έμοιαζε να έχει ένα μικρό προβάδισμα, καθώς γινόταν πολύ συχνά απειλητική. Η Λευκορωσίδα είχε δυο χαμένα break points για να πάρει το προβάδισμα στο σετ, από ένα σε 4ο και 6ο game, με τη Σάκκαρη να ισοφαρίζει σε 2-2 και 3-3 αντίστοιχα.

Τελικά το break ήρθε για την 23χρονη, που πέρασε μπροστά με 5-3 και είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για το σετ στο 9ο game. Ακολούθησε όμως ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς για την κορυφαία του ταμπλό, που υπέστη το break.

Αφού μείωσε σε 4-5, η Σάκκαρη έσβησε και ένα set point στο δικό της σερβίς, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break, όπου ήταν άψογη και εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της αντίπαλής της επιβλήθηκε με 7-1!

Και στο 2ο σετ η Sabalenka πήρε προβάδισμα με break σε αρκετά κρίσιμο σημείο, πέρασε μπροστά με 4-3 και με love service game έφτασε στο 5-3. Ήταν ένα σημείο που φαινόταν να έχει το momentum η Λευκορωσίδα, έχασε όμως 2 set points για το 6-3 στο 9ο game και η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 5-5.

Η Sabalenka “έσπασε” ξανά το σερβίς της Ελληνίδας και σέρβιρε για 2ο διαδοχικό game για το σετ, όμως η Σάκκαρη έφτασε σε νέο break και έστειλε και αυτό το σετ σε tie-break. Αν και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4, αυτή τη φορά η Μαρία δεν τα κατάφερε, με την Sabalenka να στέκεται στο ύψος της και να καταφέρνει να κερδίσει ένα πολύ αμφίρροπο tie-break με 8-6, κλείνοντας το σετ στο 4ο set point της συνολικά.

Καθώς μπαίναμε στο 3ο σετ είχαν συμπληρωθεί ήδη 2 ώρες αγώνα, με αρκετές συγκινήσεις ακόμα να μένουν για το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού. Η Σάκκαρη άνοιξε το σετ με ένα break, αλλά η Sabalenka κατάφερε να φέρει ξανά το momentum στο μέρος της και να κερδίσει 3 games στη σειρά.

Στο επόμενο game, στο οποίο σέρβιρε για το 4-1, η Λευκορωσίδα έσωσε διπλό break point από το 15-40 και ισοφάρισε σε 40-40, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει και σε 3η ευκαιρία και να την αξιοποιήσει, σταματώντας έτσι τον πολύ καλό ρυθμό της Sabalenka.

Μείωσε σε 3-2 και μετά απ’ αυτό η Σάκκαρη αποδιοργάνωσε εντελώς την Sabalenka, που δεν κατάφερε να κερδίσει άλλο game στο ματς και έκανε πολλά “δώρα” στη Μαρία με διπλά λάθη και άλλα αβίαστα λάθη.

Με το 3ο διαδοχικό της break – ένα break με love – και το 6ο στα 7 τελευταία service games της Sabalenka στην αναμέτρηση, η Σάκκαρη “σφράγισε” τη νίκη στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά στο court, ολοκληρώνοντας ιδανικά τον πρώτο της νυχτερινό αγώνα στη Γουαδαλαχάρα, σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Αυτή ήταν η 9η φετινή Top 10 νίκη της Σάκκαρη – που συνεχίζει να έχει τις περισσότερες στη χρονιά – και η 19η συνολικά στην καριέρα της. Επίσης έφτασε τις 38 νίκες σ’ αυτή την καταπληκτική σεζόν που διανύει (38-18), περισσότερες από κάθε άλλη στην καριέρα της.

Αύριο, την ίδια ώρα (03:30GR, COSMOTE SPORT 9HD), η Σάκκαρη θα μπει στη μεγάλη μάχη των ημιτελικών του WTA Finals, αντιμετωπίζοντας την παίκτρια που μπήκε τελευταία στο Finals, αλλά πήρε πρώτη την πρόκριση για τα ημιτελικά, Anett Kontaveit.

H Kontaveit είναι σίγουρα μια από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες των τελευταίων μηνών, το ίδιο όμως ισχύει και για τη Σάκκαρη. Η Ελληνίδα προηγείται στο head-to-head με 6-5 νίκες, με τις δυο παίκτριες να έχουν παίξει άλλες 11 φορές, μόνο φέτος τις 4 από αυτές (2-2).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected