Κατηγορίες
Διάφορα

Πρωθυπουργός προς ΠτΔ : “Δεν υπάρχει σκληρός διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων”

© DIMITRIS PAPAMITSOS

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την ΠτΔ για τα νέα μέτρα, μην κρύβοντας την ενόχληση του για το αλαλούμ με δηλώσεις υπουργών. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκληρός διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων…

Τόνισε ότι αυτή την πολιτική “θα ακολουθήσουμε από δω και στο εξής, τουλάχιστον μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων”. Και χαρακτήρισε “πολύ σημαντικό να εκπέμπεται ένας ενιαίος λόγος και ένα ενιαίο μήνυμα από πλευράς κυβέρνησης, καθώς οι πολίτες είναι δικαιολογημένα ανήσυχοι.” Με τον τρόπο αυτό εμμέσως πλην σαφώς άδειασε και κάρφωσε τους υπουργούς, που είχαν δημιουργήσει σύγχυση με αντικρουόμενες δηλώσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το κεντρικό μήνυμα των μέτρων είναι ότι οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας κινδυνεύουν περισσότερο και άρα πρέπει όσοι δεν έχουν πειστεί να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου και όσοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις να ενθαρρυνθούν να κάνουν και την αναμνηστική 3η δόση.

“Γι’ αυτό και προσδιορίσαμε ότι στο επτάμηνο θα λήγει ουσιαστικά το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, αν και θεωρώ ότι όσοι έχουν κάνει την 1η και τη 2η δόση, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενθάρρυνση για να κάνουν την 3η δόση. Ταυτόχρονα, επιβάλλαμε κάποιους πρόσθετους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν”, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου ότι τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκε το ενδιαφέρον και για 1η δόση αλλά και για αναμνηστική δόση, αυτό έγινε ακόμη πιο έντονο μετά τις χθεσινές εξαγγελίες. “Πιστεύω ότι θα κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου τις επόμενες εβδομάδες να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας”, προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για υποστήριξη του ΕΣΥ, αναφερόμενος στην επίταξη υπηρεσιών όπου αυτό είναι απαραίτητο, σε πρώτη φάση στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς και στην απόλυτη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε ότι ουσιαστικά δημιουργείται ένα ενιαίο εθνικό σύστημα υγείας το οποίο συμπεριλαμβάνει και δημόσιες και στρατιωτικές και ιδιωτικές δομές και εκτίμησε ότι “θα το ξεπεράσουμε αυτό το κύμα.”

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε εκ νέου έκκληση “να μην έχουμε αχρείαστους θανάτους”, διότι όπως παραδέχθηκε “δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι στα ποσοστά εμβολιασμού που βρίσκονται κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι.” Και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να επιμένει στη στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η συνέχεια στο News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected