Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άχθος Αρούρης : “Η αλλοίωση του ποδοσφαιρικού πολιτισμού”

Δεν θα μπορούσε να μην τεθεί υπό το πρίσμα της σκληρής πένας του Άχθου Αρούρη τα όσα συμβαίνουν στο δύσμοιρο ελληνικό (και δη ερασιτεχνικό) ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση της στα social media η ομάδα της Ημαθίας, η αντιμετώπιση των αντιπάλων είναι πάντα στα πλαίσια του πολιτισμού, όμως τα όσα συναντά κάθε φορά (βάλλοντας κατά της φιλοσοφίας στο ποδόσφαιρο του νομού αλλά και της διαιτησίας ενίοτε) αναγκάζει τους ανθρώπους της ομάδας να αντιδρούν.

Αναλυτικά :

“Στη καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Άχθος Αρούρης δεν κατάφερε να πάρει έστω το βαθμό. Έτσι, ενώ προηγήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, γνώρισε την ήττα με 3-1.

Άψογη ήταν η φιλοξενία του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας. Άξιο αναφοράς είναι το ήθος του πρώην ποδοσφαιριστή του Ιωνικού, αλλά και της Βέροιας, και νυν προπονητή της Αγίας Μαρίνας, Ferreira King. Θέλουμε και άλλους King στο ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε τόμους ολόκληρους για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο στο ποδόσφαιρο.

Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για τους διαιτητές και για τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

Θα μπορούσαμε για αιώνες, να συνεχίσουμε τη προσπάθεια ώστε να κατανοήσουμε σε ποια πολιτισμένη χώρα, παράγοντες ομάδων θα είχαν καίριες θέσεις σε ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε εκατό και έναν λόγους, που σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει μόνο οι διαιτητές να είναι Μολδαβοί και Νορβηγοί, αλλά και όσοι καρεκλοκένταυροι κατέχουν θέσεις θεσμικές.

Διαμαρτύρονται σχεδόν όλες οι ομάδες για τους διαιτητές, όποτε δεν κερδίζουν φυσικά και όλος τυχαίως οπότε αγωνίζονται με την “ανταγωνιστική ” ομάδα του Άχθου Αρούρη, οι επιστήμονες με τα σημαιάκια και τη σφυρίχτρα, προσπαθούν να μην αφήσουν παραπονεμένο κανέναν από τους προαγωγούς τους.

Ο Άχθος Αρούρης δεν πάει για πρωτάθλημα, αντιθέτως διεκδικεί τη παραμονή του στην Α’ ερασιτεχνική, με μόνο μέσο το ποδόσφαιρο εντός των γραμμών.

“Δυστυχώς” δεν έχουμε μέσον στην Ένωση, ώστε να κλαίμε κάθε Σάββατο και το επόμενο να κερδίζουμε με συνοπτικές διαδικασίες.

Εάν το ποδόσφαιρο παίζεται με άλλους τρόπους, μπορούμε να παίξουμε και με αυτούς, χωρίς από εδώ και στο εξής να εγγυηθούμε για καμία κατάσταση και κανένα πρόσωπο.

Θα ήταν πολύ τίμιο από την πλευρά της Ένωσης να μας αποβάλει από το κουτσουρεμένο πρωτάθλημα και να συνεχιστεί με 9 ομάδες, παρά να μας βασανίζει κατά αυτό το τρόπο.

Κανένα μέλος μας δεν ανήκει στο ΔΣ της Ένωσης και δεν χρωστάμε χάρη σε κανέναν.
Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει ώστε να διακόψουμε τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα, αρκεί να το ξέρουμε πως υπάρχει η ίδια επιθυμία και από τους προύχοντες του ποδοσφαίρου.

Μην νομίζετε πως μας περισσεύει η όρεξη να πληρώνουμε εκατοπενηντάευρα σε διαιτητές και ανεξήγητα παράβολα στους κηφήνες της Ένωσης.

Είναι πολύ βαρετό να σε σφάζουν σε κάθε προσπάθεια που πας με αξιώσεις να κάνεις και ας ξέρεις ότι στο τέλος οι πιθανότητες είναι μικρές.

Βέβαια ξέρουμε ότι δεν αγγίζει κανέναν αυτή η κατάσταση, το μόνο ενδιαφέρον της εκάστοτε Ένωσης όπως όλα δείχνουν, είναι να κρατάει ενωμένους και χαμογελαστούς τους “μεγάλο επενδυτές” του νομού, που όταν τους σφυρίζουν ανάποδο φάουλ ξέρουν καλά να δακρύζουν, μα στην πρώτη ευκαιρία θα φεσώσουν τους εργαζόμενούς τους και θα αφήσουν απλήρωτους εκατοντάδες ροδακινοπαραγωγούς.

Δεν θέλουμε την ευχή ούτε τα καλά λόγια κανενός, γιατί μας έχουν κουράσει απεριόριστα, θέλουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Σε αντίθετη περίπτωση, ως σύνολο, έχουμε μάθει να προσεγγίζουμε και να διεκδικούμε με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα στη ζωή μας, είτε αυτά αφορούν θεμελιώδη δικαιώματα, είτε αφορούν το κακοποιημένο και νεκρό ποδόσφαιρο, στο οποίο έχετε ασελγήσει ουκ ολίγες φορές.

Όπως και να έχει είμαστε πολύ σίγουροι, πως δεν θα θέλατε να γνωρίσετε την άλλη όψη του Άχθου Αρούρη, είναι μια διαδικασία στην οποία ούτε εμείς θα θέλαμε να μπούμε.

Συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια και καθαρή συνείδηση, σε αντίθεση με όλους τους τσιφλικάδες και τα αρπακτικά της ποδοσφαιρικής Ημαθία”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected