Κατηγορίες
Διάφορα

Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και σινεμά μιλούν για “ταφόπλακα” με τα νέα μέτρα

«Στοπ» από σήμερα σε ανεμβολίαστους για την είσοδο σε γυμναστήρια, θέατρα, μουσεία και σινεμά.

Δυσκολεύει η κατάσταση για τους κλειστούς χώρους όπως τα σινεμά, τα θέατρα, τα μουσεία και τα γυμναστήρια όπου πλέον οι μη εμβολιασμένοι δεν θα μπορούν να μπουν ούτε και με την επίδειξη rapid test.

«Τα νέα μέτρα είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για εμάς και έχουν κακό timing. Σε μια εποχή που κατεξοχήν γίνονταν νέες συνδρομές, και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων που τα έξοδά μας θα αυξηθούν, ουσιαστικά μάς στερούν ένα μεγάλο κομμάτι της πελατείας μας. Παράλληλα κάνουν να φοβούνται ακόμη και τους εμβολιασμένους. Ο κλάδος μας έχει πληγεί περισσότερο από άλλους. Με τα lockdown που προηγήθηκαν περί το 25% των γυμναστηρίων έβαλαν λουκέτο, ενώ τα περισσότερα έχουν χρέη» ανέφερε στο «ΤyposThes» ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Κοπαρανίδης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Στο 50% ο τζίρος των γυμναστηρίων σε σχέση με το 2019

Εξήγησε πως τα γυμναστήρια πρέπει να διαθέτουν μεγάλους χώρους με συγκεκριμένες προδιαγραφές, εγκρίσεις από πολεοδομία, υγειονομικό, πυροσβεστική κλπ, και πλέον να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αποστάσεις ανάμεσα στους πελάτες και μικρότερη πληρότητα. Όμως αυτοί οι χώροι όπως είπε «έχουν και μεγάλα έξοδα, μεγάλα ενοίκια, λογαριασμούς σε ρεύμα και θέρμανση, ενώ την ίδια στιγμή ο τζίρος έχει πέσει στο 50% σε σχέση με το 2019»,

Όπως είπε μετά το δεύτερο lockdown τους πρώτους μήνες οι πελάτες ήταν διστακτικοί στο να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, ενώ μετά τα μέτρα που μπήκαν στις 13/9 με τα rapid test αρκετοί σταμάτησαν να πηγαίνουν γυμναστήριο. Επίσης τόνισε πως κατά το διάστημα που τα γυμναστήρια ήταν κλειστά οι ιδιοκτήτες πάγωσαν τις συνδρομές των πελατών τους, ενώ οι ίδιοι δεν αποζημιώθηκαν για τις απώλειές τους.

«Τα νέα μέτρα μας βρίσκουν στο peak της σαιζόν και έρχονται σε άσχημη στιγμή», συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε τον φόβο πως θα επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με γυμναστές ή personal trainers που δεν έχουν την κατάλληλη άδεια να μετατρέπουν γυμναστήρια χώρους σε υπόγεια, δωμάτια ή ταράτσες για να κάνουν εκεί γυμναστική παράνομα οι ανεμβολίαστοι.

Ο ίδιος τονίζει πως είναι ανάγκη να υπάρξουν μέτρα στήριξης και πρόσθεσε πως στις επόμενες μέρες θα γίνει διάβημα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων.

Από την αύξηση των κρουσμάτων είδαν μείωση στον αριθμό των θεατών τους τα σινεμά. Τώρα με τα νέα μέτρα που απαγορεύεται πλέον στους ανεμβολίαστους να τα επισκεφθούν οι αλλαγές ουσιαστικά θα πλήξουν περισσότερο τους επαρχιακούς κινηματογράφους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected