Κατηγορίες
Διάφορα

Ελένη Γιαμαρέλλου : “3.5 εκατ. πολίτες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι την Πρωτοχρονιά” (vid)

Η γνωστή καθηγήτρια Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Ελένη Γιαμαρέλλου, παρουσίασε έναν νέον όρο που προέκυψε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ο όρος αυτός είναι: «ανενεργοί εμβολιασμένοι». H κα. Γιαμαρέλλου καταθέτοντας την άποψη της στον ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε πως οι λόγοι που καλπάζει το 4ο πανδημικό κύμα είναι δύο.

Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ο ρυθμός των νέων εμβολιασμών έχει μειωθεί κατά πολύ. Ο δεύτερος – σύμφωνα με τη κα. Γιαμαρέλλου – είναι το ότι έχουμε τους λεγόμενους ανενεργούς εμβολιασμούς. Τέτοιοι θεωρούνται όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου και έφτασαν στους 6 μήνες, οπότε και η δραστικότητα του εμβολίου είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή.

Η καθηγήτρια είπε χαρακτηριστικά, πως αυτοί οι άνθρωποι «συμπεριφέρονται σα να είναι ανεμβολίαστοι».

«Αυτή τη στιγμή έχει υπολογιστεί από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου – δηλαδή έναν μήνα μπροστά μας – υπάρχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπων οι οποίοι θα συμπεριφέρονται σαν ανεμβολίαστοι. Άρα επιμένουμε και λέμε εμβολιαστείτε οι ανεμβολίαστοι, άλλα πρέπει συνέχεια να λέμε πηγαίνετε να κάνετε την τρίτη δόση, εσείς που είστε εμβολιασμένοι με τις δυο δόσεις», ανέφερε η ίδια.

Και μάλιστα πρόσθεσε πως: «Ένα ποσοστό από τους εμβολιασμένους που πεθαίνουν είναι αυτοί που ξεπέρασαν τους 6 μήνες».

Βλέπουμε λοιπόν πως επιβεβαιώνεται από όλο και περισσότερους ειδικούς, η περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

*με στοιχεία από το Sportime

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected