Κατηγορίες
Αθλήματα

Φιναλίστ ο Περβολαράκης στο Μπαχρέιν, ένας προημιτελικός και ένας ημιτελικός για τον Βασιλάκη στη Φινλανδία

Ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Neuchrist έφτασαν πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο δυνατό Challenger της πόλης Manama του Μπαχρέιν, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από τους Πορτογάλους Nuno Borges και Francisco Cabral, με 7-5, 6-7 (5), 10-8.

Όπως αναφέρει το tennisnews, το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, και τα τρια σετ, με τους Πορτογάλους να καταφέρνουν να κάνουν το μοναδικό break στο 11ο game του 1ου (6-5), για να σερβίρουν αργότερα επιτυχημένα για το 7-5 και την κατάκτησή του.

Ο Περβολαράκης και ο Neuchrist έμειναν “ζωντανοί” κατακτώντας το επίσης πολύ κλειστό 2ο σετ, στο οποίο καμία από τις δυο ομάδες δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο, μετά από ένα γεμάτο tie-break, όπου το ελληνοαυστριακό δίδυμο κέρδισε τους 2 τελευταίους πόντους και επικράτησε με 7-5.

Και στο match tie-break που ακολούθησε έγινε μεγάλη μάχη, με τους Borges και Cabral να έχουν ένα μικρό προβάδισμα από τα μέσα του σετ και τελικά να καταφέρνουν και να το κερδίσουν στο 2ο championship point τους, με 10-8.

Ο Περβολαράκης και ο Neuchrist είχαν μια εξαιρετική εβδομάδα στο Μπαχρέιν, παρά την πικρή γεύση του χαμένου τελικού στις λεπτομέρειες στο φινάλε. Κέρδισαν στον 1ο γύρο τον Γερμανό Johannes Harteis και τον Φινλανδό Patrik Niklas-Salminen με 6-3, 6-4, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τους Αυστριακούς Alexander Erler και Lucas Miedler με 2-6, 6-4, 11-9. Στα ημιτελικά κέρδισαν και το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τους Ινδούς Arjun Kadhe και Ramkumar Ramanathan με 6-3, 1-6, 10-7.

Ήταν ο 2ος τελικός σε Challenger για τον Περβολαράκης, που ήταν φιναλίστ και στο Challenger του Cary στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο, με παρτενέρ τότε τον Πέτρο Χρυσοχό.

Στο μονό του Challenger του Manama, ο Περβολαράκης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα προκριματικά, με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα. Είχε αποκλείσει τον Yusuf Ebrahim Ahmed με 6-4, 6-0 στην πρεμιέρα του, αλλά στη συνέχεια παρά το καλό του ξεκίνημα ηττήθηκε από τον Vladyslav Orlov, No.2 στο ταμπλό και No.429 στον κόσμο, με 1-6, 6-4, 6-0.

Ένας προημιτελικός και ένας ημιτελικός για τον Βασιλάκη στη ΦινλανδίαΈνας προημιτελικός και ένας ημιτελικός για τον Βασιλάκη στη Φινλανδία

Ο Ευγένιος Βασιλάκης είχε μια καλή εβδομάδα στο Nastola της Φινλανδίας, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά στο μονό και μέχρι τα ημιτελικά στο διπλό της διοργάνωσης της Grade 5 κατηγορίας της ITF.

Στο Nastola της Φινλανδίας αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα ο Ευγένιος Βασιλάκης, ο οποίος συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά της ITF, Pajulahti Cup, το οποίο φιλοξενείται σε indoor γήπεδα.

Στα μονά, ο 16χρονος Έλληνας τενίστας πέτυχε 2 νίκες. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Φινλανδό Leo Stenlund με 7-5, 6-1 και στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ινδό Vatsal Rukhaiyar με 6-4, 6-3, για να μπει στα προημιτελικά.

Εκεί γνώρισε την ήττα έπειτα από ένα κλειστό ματς, από τον Σουηδό Gabriel Berner, με 6-3, 7-5.

Στο διπλό, ο αθλητής του Α.Ο.Α. Φιλοθέης, Νο.8 στα 16άρια στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με τον Κύπριο Ανδρέα Τιμίνη, φτάνοντας έως τα ημιτελικά.

Κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Φινλανδούς Oskari Paldanius και Markus Vainikka με 4-6, 6-3, 10-5, καθώς και τους επίσης Φινλανδούς Max Alopaeus και Daniel Kotka στα προημιτελικά, με 1-6, 6-0, 10-8.

Στα ημιτελικά έπαιξαν με δυο ακόμα Φινλανδούς, τους Felix Alopaeus και Jami Savolainen, δίνοντας επίσης μια μεγάλη μάχη, στο τέλος όμως ηττήθηκαν με 3-6, 7-6 (7), 9-11.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected