Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και βρίσκεται με το…ενάμιση πόδι στους “8”

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ «καθάρισε» σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς επιβλήθηκε 4-0 της Κηφισιάς. Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση ήταν καλύτερη, αλλά φλύαρη, έχοντας στο 13’ ένα δοκάρι με τον Ρότα.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη βρήκε… ουσία, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γέβτιτς, ο οποίος δημιούργησε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα. Ο Ουκρανός σέρβιρε το γκολ στον Ανσαριφάρντ στο 52’ , αλλά και αυτά των Τάνκοβιτς (69’) και Χατζισαφί (73’), ενώ στο 57’ ο Σβάρνας με επίμονη προσπάθεια βρήκε δίχτυα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στρατοπέδευσε έξω από τα καρέ του Μιχελή, με τον Ανσαριφάρντ να κάνει το σουτ στο 7’, αλλά ο γκολκίπερ της Κηφισιάς απέκρουσε. Στο 13’ ο Ρότα έκανε μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Στο 19’ ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε, αλλά ο Αρτυματάς έβαλε τη κόντρα με την πλάτη. Ο Ιρανός έκανε νέο σουτ στο 20’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 22’ σουτ του Σάκχοφ, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μιχελής.

Η πρώτη ευκαιρία γα την Κηφισιά σημειώθηκε στο 29’, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει την κεφαλιά του Τετέι. Η Ένωση είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 41’ ο Γέβτιτς έκανε ένα καλό σουτ που όμως δεν βρήκε στόχο. Η κατοχή της ΑΕΚ ήταν φλύαρη, καθώς ταλαιπωρούσε πολύ τη μπάλα μέχρι να αποφασίσει να κάνει τελική και γι’ αυτό δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την επιθετική πρωτοβουλία και να ψάχνουν το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στο 52’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς, ο Ανσαριφάρντ πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Μιχελή, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Η ΑΕΚ πήρε… φωτιά στη συνέχεια και στο 57’ ο Σβάρνας, μετά από συνεργασία με Γέβτιτς, Ανσαριφάρντ και κόντρες, πέτυχε το 2-0, σε μια ωραία ατομική προσπάθεια.

Στο 61’ όμως ο Λιβάι Γκαρσία δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα και έγινε αλλαγή, με την κατάστασή του να προκαλεί ανησυχία.

Στο 69’ ο Γέβτιτς εκτέλεσε το φάουλ για τον Τάνκοβιτς, ο οποίος με το δεξί εκτέλεσε για το 3-0.

Το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 73’ πάλι από μπαλιά του Γέβτιτς, ο Χατζισαφί έπιασε το διαγώνιο σουτ, γράφοντας το 4-0.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε άλλο γκολ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Ρότα, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (70’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80’ Μοχαμαντί), Τάνκοβιτς (70’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (64’ Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (80’ Κοσίδης).

ΑΕ Κηφισιάς (Νίκος Κούστας): Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61’ Τζελής), Πρίτσας (46’ Ντοριβάλ), Καλλέργης (61’ Κρητικός), Παπασάββας (82’ Παπαγγελής), Τετέι (73’ Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» :

Τετάρτη 1/12
Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός  0-1
Άρης – ΟΦΗ  3-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός  3-2
Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος  2-1
ΑΕΚ – ΑΕ Κηφισιάς  4-0
ΑΕΛ – ΠΑΟΚ (21.30)

Πέμπτη 2/12
ΑΟ Αγίου Νικολάου – Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
Λαμία – Ιωνικός (17.00)

*με στοιχεία από το onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected