Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Στο 90+2′ έκαμψε την αντίσταση του ΑΟΑΝ η Αναγέννηση Καρδίτσας

Άτυχος στάθηκε ο ΑΟ Αγίου Νικολάου, η μοναδική ερασιτεχνική ομάδα που έφτασε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Κρήτης κρατούσε μέχρι το 90+2′ το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, όμως ένα γκολ του Παναγιώτη Μανιού, έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους Θεσσαλούς.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν τις ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ, με την Αναγέννηση να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο μέρος, με στόχο να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το αβαντάζ.

το φιλμ

Ο αγώνας, ο οποίος καθυστέρησε 18 λεπτά να ξεκινήσει, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο, είχε αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 3’ μετά από σέντρα του Μπάλλα από τα αριστερά ο Μπιανκόνι από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε μακριά.

Ο Άγιος Νικόλαος με τη στήριξη του κόσμου του ανέβασε στροφές κι έχασε στη συνέχεια πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 5’ ο Μηνάς έπιασε εξαιρετικό σουτ από τη γωνία της περιοχής, ωστόσο, ο Γκέκας έκανε απίστευτη απόκρουση και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 9’ νέα μοναδική ευκαιρία για τον ΑΟΑΝ. Ο Πλουσής έκανε τρομερή ενέργεια κι έκοψε τη μπάλα, όμως, ο Νοκάι από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο 13’ ατομική ενέργεια από τον Ντίνο Μαρκάκη και σέντρα-σουτ, ο Γκέκας έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 17’ ο Νοκάι πήρε τη μπάλα με πλάτη στην εστία γύρισε και σούταρε, ωστόσο, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ρυθμός κατόπιν έπεσε και μειώθηκαν οι φάσεις, αλλά κάθε ομάδα είχε τη δική της καλή στιγμή. Στο 41’ έκανε νέα εξαιρετική απόκρουση ο Γκέκας, σε φάουλ του Παπαδόπουλου.

Στο 42’, όμως, έχασε μεγάλη ευκαιρία η Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Καρανίκας έπιασε ένα εξαιρετικό βολέ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο ο Μπένκο βρήκε τη μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε και στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε πιο επικίνδυνη, αλλά σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες απέφυγαν τα ρίσκα και έτσι δεν υπήρξαν και σημαντικές φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή, μάλιστα, σημειώθηκαν στο 64’ όταν ο Πλέγας έπιασε βολέ από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 69΄ ο Γκίνης βρέθηκε έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν 0-0, χτύπησαν στο 91′ οι φιλοξενούμενοι. Μετά από ένα πλάγιο από τα δεξιά, ο Γκίνης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μανιός με δεύτερη κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους!

Συνθέσεις

ΑΟ Αγίου Νικολάου (Νίκος Σουργιάς) : Μπένκο, Πλουσής (65′ Κατσαρός), Δολοψάκης, Τσανάι, Πυθαρούλης, Μαυρής (71′ Πάγια), Κίτος, Μαρκάκης (57′ Φουκαράκης), Νοκάι (71′ Τζιλάι), Παπαδόπουλος, Μηνάς.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης) : Γκέκας, Σταμόπουλος, Καρανίκας (78′ Κουτρομάνος), Γκόλιας, Κοτσώνης, Μπάλλας (65′ Μπραμπίγια), Πλέγας, Βιδάλ (78′ Πολίτης), Μανιός, Μπενγκόα (65′ Γκουγκούδης), Μιγκέλ (22′ λ.τ. Γκίνη)

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» :

Τετάρτη 1/12
Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός  0-1
Άρης – ΟΦΗ  3-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός  3-2
Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος  2-1
ΑΕΚ – ΑΕ Κηφισιάς  4-0
ΑΕΛ – ΠΑΟΚ  1-1

Πέμπτη 2/12
ΑΟ Αγίου Νικολάου – Αναγέννηση Καρδίτσας  0-1
Λαμία – Ιωνικός (17.00)

φωτ. karditsasport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected