Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρόκριση χωρίς να φορτσάρει ο ΠΑΟΚ, 2-0 τη Λίνκολν

Το…χρέος του έκανε σήμερα ο ΠΑΟΚ, που μόνο με νίκη είχε στο…τσεπάκι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Τελικά, όχι μόνο την κατέκτησε αλλά ήρθαν καλά…νέα και από τη Δανία, όπου η Σλόβαν ηττήθηκε από την Κοπεγχάγη και έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία της στους ομίλους, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Για τον “δικέφαλο” είναι σίγουρα μια…ένεση αισιοδοξίας για τη συνέχεια, μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, που τον έχουν απομακρύνει αισθητά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Όσον αφορά τον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Conference League, αυτός θα προκύψει στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12) από τις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των ομίλων του Europa League, δηλαδή μίας εκ των Σπάρτα Πράγας, Αϊντχόφεν, Λέστερ, Φενέρ, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ, Σέλτικ και Ραπίντ Βιέννης.

Το φιλμ

Για ένα τέταρτο περίπου, ο ΠΑΟΚ είχε μεν την κατοχή αλλά ήταν φλύαρος. Στο 17′ όμως και στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Κουέλινγκ, “άνοιξε” το σκορ. Ο Σίντκλεϊ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζίφκοβιτς σε θέση σέντερ φορ, έκανε ωραίο άλμα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο “Γ” της εστίας των φιλοξενούμενων.

Τρία λεπτά μετά, χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη για να κρατήσει το μηδέν, σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γουόκερ.

Στο 28′ ο Κούρτιτς πάσαρε στον Σφιντέρσκι, αυτός βρήκε με τη μία τον Μουργκ που έκανε το πλασέ και ανάγκασε τον Κουέλινγκ να διώξει με υπερένταση.

Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Αουγκούστο να απειλήσει (ο Βραζιλιάνος πήρε τελευταία στιγμή τη θέση του Ελ Καντουρί, που ένιωσε ενοχλήσεις), αλλά ο γκολκίπερ της Λίνκολν έκανε ωραία επέμβαση στη γωνία του.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έκανε δύο τα τέρματα του, όταν ο Ζίφκοβιτς έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Σβαμπ “ζύγισε” το κεφάλι του για να σημαδέψει τη γωνία του Κουέλινγκ για το 2-0.

Στο 69′ ο δραστήριος Ζίφκοβιτς πλάσαρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε λίγα μέτρα δίπλα από το δοκάρι.

Τα τελευταία λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι το σημαντικό στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να κάνει συντήρηση δυνάμεων, με εξαίρεση ένα εξ επαφής σουτ του Μπίσεσβαρ στο 87′ που κατέληξε άουτ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61′ λ.τ. Λύρατζης), Κρέσπο, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74′ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Αουγκούστο (68′ Μπίσεσβαρ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68′ Άκπομ)

Λίνκολν (Μάικ ΜακΈλγουϊν): Κόλινγκ, Σέρτζεντ, Τσιπολίνα, Λόπες, Σεράνο, Ρονάν (72′ Καραλέρο), Ανιόν, Γιαχάγια, Μπρίτο (78′ Αραΐθα), Γουόκερ (65′ Οκράν), Κίκε Γκόμεθ.

Η τελική βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Κοπεγχάγη 6 5 0 1 15 4 11 15
2 ΠΑΟΚ 6 3 2 1 8 4 4 11
3 Σλόβαν Μπρατ. 6 2 2 2 8 7 1 8
4 Λίνκολν 6 0 0 6 2 17 -15 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected