Κατηγορίες
Διάφορα

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είναι υπέρ του lockdown, μαζί και οι εμβολιασμένοι

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκφράζει ξεκάθαρα την άποψή του για γενικό lockdown.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, o καθηγητής τονίζει ότι αν επιβληθεί 3 Ιανουαρίου θα κρατήσει ένα μήνα. Αν καθυστερήσουμε και πάμε σε lockdown από 16 Ιανουαρίου, τότε το lockdown θα κρατήσει μέχρι το Μάρτιο.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο», είπε χαρακτηριστικά στον 102 FM.

Σχετικά με την εξάπλωση της Μετάλλαξης Όμικρον ανέφερε:

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας».

Παράλληλα διευκρίνισε πώς ήδη η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα από χθες δείχνει τάσεις αντιστροφής.

Όπως εκτίμησε το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο:

  • Λάρισα
  • Χανιά
  • Σητεία
  • Αθήνα

κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Όμικρον.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου και ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση. Στο ίδιο πνεύμα υπογράμμισε ότι θα ήταν εγκληματικό λάθος να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του α΄ εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected