Basket

Ολοκλήρωσε με ήττα το BCL η ΑΕΚ, πρόκριση μέσω…Γαλατά ο ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Basketball Champions League γνωρίζοντας την ήττα με 81-69 από την Τρεβίζο στην Ιταλία για την τελευταία αγωνιστική του τετάρτου ομίλου.

Η «Ένωση» μετά το αρχικό 2-7 δέχτηκε ένα 12-0 και είδε τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 42-23 λίγο πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν μέχρι και στο -6 (67-61), αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ο Έρικ Γκρίφιν με 23, ο Ίαν Χάμερ με 16 και ο Μπράιαν Ανγκόλα με 15 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ελληνική ομάδα, ενώ οι Ντιγουέιν Ράσελ με 17 και Μίχαλ Σοκολόφσκι και Τζορντάνο Μπορτολάνι με 14 πόντους ξεχώρισαν από τους νικητές.

Δεκάλεπτα: 19-12, 45-29, 59-53, 81-69

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Η Γαλατασαράι «σφράγισε» την πρόκριση του ΠΑΟΚ

Σε μία περίοδο που όχι μόνο δεν αγωνίζεται αλλά και οι προπονήσεις του δεν θυμίζουν επαγγελματική ομάδα αφού γίνονται με τη συμμετοχή των ελάχιστων, καθαρών από covid παικτών του, ο ΠΑΟΚ πήρε καλά μαντάτα από την Τσεχία. Εκεί η Γαλατασαράι νίκησε τη Νίμπουρκ με 92-86 αν και αδιάφορη βαθμολογικά δεδομένου ότι είχε εξασφαλισμένη την πρωτιά στον όμιλο του Basketball Champions League. Λειτούργησε όμως προς όφελος του ΠΑΟΚ και της Ιγκοκέα αφού μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αυτές οι ομάδες εξασφάλισαν την παρουσία τους στα play in της διοργάνωσης.

Ειδικά για τον ΠΑΟΚ όμως αυτά είναι πολύ καλά νέα. Με τα δεδομένα που διαμόρφωσε ο κορονοϊός είναι σαφές ότι δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμος για έναν «τελικό» όπως αυτός της επόμενης Τετάρτης (29/12, 19:30) με την Ιγκοκέα. Με εξασφαλισμένη πια την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ θα παίξει βέβαια για τη νίκη. Έτσι με νίκη επί της Ιγκοκέα θα είναι 2ος με πλεονέκτημα έδρας και θα αντιμετωπίσει την Οστάνδη. Αν ηττηθεί στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, θα τερματίσει 3ος και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη γαλλική Στρασμπούρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected