Διάφορα

Σε λίγη ώρα και επίσημα τα νέα μέτρα : Το ωράριο στην εστίαση, το…mute στη μουσική και το όριο σε καθήμενους

Τα νέα μέτρα για τηλεργασία, εστίαση, γήπεδα ανακοινώνει η κυβέρνηση σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 17:30 από τον Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, οι ειδικοί προτείνουν να κλείνουν τα καφέ, εστιατόρια και μπαρ στις 12 το βράδυ. Είσοδο θα συνεχίσουν να έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ενώ θα επιτρέπονται μόνο 6 καθήμενοι ανά τραπέζι. Πιθανότατα, η μουσική να μπαίνει στο…mute για μία ώρα, δηλαδή μεταξύ 11 – 12 μ.μ., μέχρι να κλείσουν.

Παράλληλα, εισήγηση των ειδικών είναι τα γήπεδα να λειτουργούν με πληρότητα 10%, μόνο για εμβολιασμένους και με πλαφόν θεατών τους 1000 ή τους 2000.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση νοσοκομείων θα πρέπει να φορούν διπλές υφασμάτινες ή υψηλής προστασίας μάσκες. Επιπλέον, θα ανακοινωθεί και περιορισμός των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία ενώ δεδομένη θεωρείται η παρέμβαση με μεγάλη αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας που μπορεί να φτάσει και το 50%.

Τέλος, θα μπει φρένο μέχρι νεωτέρας στις σχολικές εκδρομές. Τις ανακοινώσεις έχει αναλάβει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 17:30.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected