Κατηγορίες
Διάφορα

Στις πέντε ημέρες η καραντίνα για όσους δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και νοσούν με την «Όμικρον»

Στις πέντε ημέρες μειώνεται η καραντίνα για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Όμικρον που εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως και σήμερα.

Όπως αναφέρει το News247, μετά τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα πρόκειται να μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με αρνητικό τεστ, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

Επιπλέον, εκτιμάται πως είναι δύσκολο με τρίτη δόση του εμβολίου να κολλήσει κανείς με τη μετάλλαξη Δέλτα, την ώρα που η Όμικρον σταδιακά θα επικρατήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC, ωστόσο αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται πως αύριο, Τετάρτη, η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να εισηγηθεί όπως δείχνουν τα πράγματα, εφαρμογή των νέων μέτρων πριν τη Πρωτοχρονιά.

Οι νέες οδηγίες του CDC για την Όμικρον
«Η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να επηρεάσει όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας», δήλωσε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναφερόμενη στην απόφαση.

Η μείωση της καραντίνας αφορά όσους δεν έχουν συμπτώματα ή για εκείνους που δεν έχουν πυρετό και βλέπουν τα υπόλοιπα συμπτώματα να υποχωρούν.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μετά το πέρας των 5 ημερών

Απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον πέντε μέρες παντού

Οι κανόνες απομόνωσης είναι για άτομα που έχουν μολυνθεί, για τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

  • Ο χρόνος έναρξης της απομόνωσης ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός.
  • Ένας ασθενής θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για 10 που συνιστούσαν προηγουμένως.
  • Στο τέλος των πέντε ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
error: Protected