Κατηγορίες
Αθλήματα

ATP Cup: Ήττα για Τσιτσιπά και αποκλεισμός για την Ελλάδα (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι του στη σεζόν (στα μονά), αλλά και στο πρώτο μετά από την επέμβαση στον αγκώνα του, από τον Νο13 του κόσμου Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 6-7(5), 6-3, 6-3 μετά από δύο ώρες και 44 λεπτά.

Όπως αναφέρει το tennis24, με τη νίκη αυτή η Αργεντινή έκανε το 2-0 και σφράγισε την 2η νίκη της στον 2ο όμιλο, καθώς νωρίτερα ο Μιχάλης Περβολαράκης είχε ηττηθεί από τον Φεντερίκο Ντελμπόνις.

Το 1ο set ήταν αρκετά “κλειστό” με τον Τσιτσιπά πάντως να έχει τρεις ευκαιρίες να το κλείσει στο 12ο game, αρχικά με το διπλό break-point (15/40) και στη συνέχεια με το πλεονέκτημα, ωστόσο ο Σβάρτσμαν κατάφερε να το οδηγήσει στο tie-break.

Εκεί ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 4/2 στο changeover, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει σε 4/4, αλλά με ένα κρίσιμο mini break ο Τσιτσιπάς έφτασε σε διπλό set-point (6/4) κλείνοντας το πρώτο σκέλος του αγώνα με 7/5 σε 64 λεπτά.

Ήταν το διάστημα στο οποίο ο Τσιτσιπάς έβγαλε επιθετικότητα (18 winners), συνέπεια στο σερβίς (80% κερδισμένοι πόντοι στο 1ο), αλλά και αποφασιστικότητα στις προσεγγίσεις στο φιλέ τελειώνοντας το set με 11/16.

To 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε θετικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος βρήκε break στο 1ο service-game του Σβάρτσμαν (1-0), αλλά ο Αργεντίνος κατάφερε να το πάρει άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Νο13 του κόσμου, πίεσε ασφυκτικά τον Τσιτσιπά στο 8ο game διάρκειας 10 λεπτών και μετά από 4 break-points έφτασε σε ένα ακόμη break κάνοντας το 5-3, με τον Τσιτσιπά να κάνει αρκετά λάθη (στα 31 αβίαστα σε δύο sets), αλλά και να βγάζει πολλά νεύρα στο κορτ.

Ο Σβάρτσμαν εκμεταλλεύτηκε το κακό μομέντουμ του Τσιτσιπά, έκλεισε το set με love-game ισοφαρίζοντας σε 1-1 το παιχνίδι. 

Το σερί του Αργεντινού συνεχίστηκε και στο decider-set με τον Σβάρτσμαν να φτάνει σε νέο break, το οποίο εξαργύρωσε με hold στη συνέχεια κάνοντας το 2-0. Από τη μία ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σερβίς του Σβάρτσμαν, ενώ από την άλλη ο Αργεντινός πίεζε αρκετά το σερβίς του Τσιτσιπά. 

Μάλιστα στο 7ο game έφτασε κοντά και πάλι σε break με τον Τσιτσιπά να σβήνει και τα τρία break-point του Αργεντινού μένοντας στο ματς (4-3). Ό, τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Σβάρτσμαν το πέτυχε στο 9ο καθώς μετά από 4 match-point βρήκε το δεύτερο break στο set κλείνοντας το παιχνίδι μετά από δύο ώρες και 44 λεπτά. 

Ακολουθεί το διπλό με τους Πέτρο Τσιτσιπά και Μάρκο Καλοβελώνη να αντιμετωπίζουν τους Γκονζάλεθ και Μολτένι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected