Κατηγορίες
Διάφορα

Όλα δείχνουν ανοιχτά σχολεία με ένα επιπλέον self test και αλλαγή στο πρωτόκολλο

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα ανοίξει τα σχολεία κανονικά Δευτέρα στις 10 Ιανουαρίου, με αλλαγές στα πρωτόκολλα.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, οι αλλαγές που θα έρθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αύξηση των self test από δύο την εβδομάδα σε τρία, ενώ θα έρθουν και αλλαγές στα πρωτόκολλα. Δηλαδή από το 50% + 1 που ισχύει τώρα για το κλείσιμο της τάξης, αναμένεται αυτό το ποσοστό να μειωθεί σε 30% ή 40%.

Τονίζεται, ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου είναι ειλημμένη και αναζητείται η «φόρμουλα» για το άνοιγμα και την λειτουργία τους.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο ότι δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, συγκεκριμένα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κα. Παγώνη είπε πώς «Δεν υπάρχει λόγος να μείνουν κλειστά τα σχολεία. Με μια αλλαγή στα τεστ και τα πρωτόκολλα μπορούν να ανοίξουν κανονικά».

Λίγο νωρίτερα ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν επηρεάζει κάπου, είτε αυτό γίνει τώρα είτε σε 10 μέρες καθώς «η μετάλλαξη Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή και θεωρητικά, όποτε και ν’ ανοίξουν τα σχολεία, η μετάδοση θα συμβεί.», ενώ ταυτόχρονα όπως είπε ο ίδιος η διακοπή των σχολείων προκαλεί τεράστιο στρες σε όλη την κοινωνία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected