Κατηγορίες
Αθλήματα

Στο κυρίως ταμπλό της Αδελαΐδας η εκπληκτική Παπαμιχαήλ!

Η εκπληκτική Δέσποινα Παπαμιχαήλ σημείωσε ακόμα μία νίκη στην Αδελαΐδα κερδίζοντας αυτή τη φορά την Ελβετίδα Στέφανι Φέγκελε με 6-4, 7-6(9) μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι 2,5 ωρών και κάτω από δύσκολες συνθήκες με τον δυνατό αέρα να ταλαιπωρεί και τις δύο παίκτριες.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια και Νο182 του κόσμου, ήταν σχεδόν απόλυτα ουσιαστική στις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν για break (4/5), ενώ από την άλλη κατάφερε να σβήσει τις μισές “απειλές” της Φέγκελε στο δικό της σερβίς (5/10).

Η Ελβετίδα προηγήθηκε στο 1ο set με 3-1, έχοντας βρει break στο 2ο service-game της Παπαμιχαήλ, η οποία όμως με 4 συνεχόμενα κερδισμένα games (δύο break) πήρε το προβάδισμα με 5-3, κλείνοντας το set στη συνέχεια με 6-4.

Το 2ο set ξεκίνησε παρόμοια με το 1ο με την Φέγκελε να φτάνει και πάλι πρώτη σε break (2-0), αλλά για μία ακόμη φορά η εξαιρετική και επίμονη Παπαμιχαήλ, όχι μόνο κατάφερε να το πάρει πίσω, αλλά προηγήθηκε με 5-3 έχοντας τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το ματς.

Η Ελβετίδα και Νο147 του κόσμου αντέδρασε μειώνοντας σε 5-4 και με hold αμέσως μετά ισοφάρισε σε 5-5 με το set να πηγαίνει λίγο αργότερα στο tie-break.

Η Παπαμιχαήλ έκανε κακό ξεκίνημα βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 3/1, αλλά ήταν αυτή που βρέθηκε πρώτη σε match-point (6/5), αλλά και 7/6. Η Φέγκελε είχε κι αυτή την ευκαιρία της να ισοφαρίσει στα set, καθώς πήρε προβάδισμα με 8/7, αλλά δύο μίνι break της Παπαμιχαήλ την έφεραν και πάλι μια ανάσα από τη νίκη (9/8).

Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε και σε 4ο match-point (10/9), αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο για το παιχνίδι με την Φέγκελε να κάνει τραγικό λάθος πάνω στο φιλέ μετά από τις απίστευτες άμυνες της Παπαμιχαήλ, η οποία πήρε μια τεράστια νίκη και την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό στο 500άρι τουρνουά της Αδελαΐδας.

Στον 1ο γύρο η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Τσέχα και Νο90 του κόσμου Μαρί Μπόσκοβα με την Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα να περιμένει στη φάση των “16”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected